Foto: LETA/DELFI

Jau vairāk nekā nedēļu nerimstas ažiotāža ap 19. novembrī pie Latvijas Nacionālas bibliotēkas notikušo mīlestības tēmai veltīto bezmaksas koncertu "Mīlestības vārdā. 18+". Pēc tā pastiprinātu ievērību izpelnījusies jaunā dziedātāja Evija Vēbere, kura izpildīja Imanta Kalniņa kompozīciju "Svētku diena". Reti kuru viņas priekšnesums atstājis vienaldzīgu, un šonedēļ meitenes sniegumu komentējis arī pats Imants Kalniņš.

"Es šos vārdus adresēju visiem mūziķiem. Visiem "Mīlestības vārdā" koncerta mūziķiem. Noskatījos šo koncertu. Man ļoti patika. Ļoti pārliecinošs. Ļoti patika Evija, ļoti patika "Svētku diena" Evijas izpildījumā. Novēlu turpināt savu ceļu. Neraugoties ne uz ko, turpināt ceļu – savu ceļu," mūziķa Jāņa Šipkēvica jeb Shipsea publiskotā video "Facebook" tīklā sabiedrību uzrunājis cienījamais komponists.

Jau vēstīts, ka jaunā māksliniece pēc koncerta krita ļaužu nežēlastībā. Interneta komentētāji Eviju burtiski apbēra ar dzēlībām, asi kritizējot viņas uzstāšanos.

Starp jaunās mākslinieces kritizētājiem bija arī dziedātāja Olga Rajecka un viņas meita Marija Migliniece, kuras pauda lielu neizpratni par dziesmas "Svētku diena" interpretāciju Vēberes izpildījumā.

Tiesa, daudzi cienījami ļaudis, kas saistīti ar mūziku, pauda Evijai atbalstu un viņu arī aizstāvēja. Tā, piemēram, mūzikas kritiķis un žurnālists Uldis Rudaks dziedātājas balsi nodēvēja par Dieva dāvanu un nosauca viņu par pēdējo gadu spožāko dārgakmeni latviešu mūzikā. Arī Shipsea mudināja latviešus būt atvērtākiem eksperimentiem un drosmīgām idejām pašmāju mūzikā. Tāpat arī Evijas aizstāvju vidū bija Andris Freidenfelds jeb Fredis.

Atgādinām, ka oktobra vidū tika publicēts Evijas Vēberes jaunākais albums "Sirdsbūt", kas arī nominēts "Austras balvai" kategorijā "Latvijas gada labākais albums".
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!