Foto: DELFI

Radio 101 dīdžejs, rīta programmas vadītājs Toms Grēviņš nesen izsludināja neparastu konkursu, kurā radio klausītāji bija aicināti iesūtīt Latvijā populāras dziesmas, kas papildinātas ar āža blējieniem.

Dīdžeja izsludinātā sacensība guvusi lielu atsaucību, un konkursam iesūtītas desmitiem populāru pašmāju mākslinieku ar āžu blējieniem papildinātās dziesmiņas - cilvēki ķērušies klāt tādu grupu kā Inokentijs Mārpls, Prāta vētra, Instrumenti, Jūdas graši un citu daiļradei.

Tāpat nav saudzēti arī solomākslinieki - "izāžotas" ir Dona, Gacho, Nikolaja Puzikova, Lindas Leen, Laura Reinika, Samantas Tīnas, Mika Dukura un citu dziesmas, bet sociālajos tīklos vislielākās simpātijas un diskusijas radījusi Andra Kiviča kompozīcijas Kad tevis nav "āžu versija".  

Lai mudinātu cilvēkus piedalīties pašmāju dziesmu izāzēšanā, Rīta āžošanās konkursa, kam izveidota arī sava Facebook lapa, dalībniekiem tiek solīta kārdinoša balva - velosipēds no Miit, kas savu īpašnieku atradīs jau 25. aprīlī.

Tiesa, Grēviņš oriģinālo ideju aizguvis no Krievijas un citu valstu asprāšiem - jau martā internetā tika ievietoti video ar tādu krievu popmūzikas zvaigžņu kā Stasa Mihailova un Filipa Kirkorova dziesmu "āžu" versijām.

Apmēram tajā pat laikā "āžošana" guva popularitāti arī citviet, izsmejot tādu dziedātāju kā Riannas, Vitnijas Hjūstones, Adeles un citu pasaulē slavenu mūziķu daiļradi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!