Foto: Instagram.com/avicii/Sean Eriksson

Piektdien, 20. aprīlī, popmūzikas aprindas satrieca vēsts, ka 28 gadu vecumā Omānā miris viens no populārākajiem un talantīgākajiem dīdžejiem pasaulē – zviedru mūziķis Tims Berglings jeb Dj Avicii. Jaunā vīrieša nāves apstākļi pagaidām nav zināmi, savukārt ārzemju mediji ķērušies klāt viņa veselības problēmu vētīšanai.

2016. gadā dīdžejs izplatīja paziņojumu, ka nolēmis vairs nedoties koncertturnejās un pievērsīsies darbam studijā. Ārzemju mediji toreiz vēstīja, ka šādu lēmumu viņš pieņēmis veselības problēmu dēļ.

"Man tas bija jādara veselības dēļ. Skatuve nebija domāta man. Tie nebija šovi, tā nebija mūzika. Tās bija visas pārējās lietas, kas ar to nāca komplektā un neļāva man justies dabiski," 2016. gadā lēmumu pamest skatuvi intervijā izdevumam "Billboard" komentēja Avicii, piebilstot, ka viņš vienmēr bijis ļoti introverts cilvēks.

Izdevums "New Music Express" vēsta, ka dīdžejam bija pankreatīts jeb aizkuņģa dziedzera iekaisums, kuru veicināja pārmērīga alkohola lietošana.

Tajā pašā laikā Avicii citās intervijās uzsvēris, ka nekad nav pamēģinājis narkotikas, jo viņam vienmēr bijis bail no tā, kādu efektu tās varētu atstāt uz viņa veselo saprātu.

2014. gadā viņam tika izoperēts žultspūslis un aklā zarna. Tāpat arī mediji vēsta, ka dīdžejs gadiem ilgi cīnījies ar alkohola atkarību. Pārmērīgas dzeršanas dēļ viņš divas reizes pat nogādāts slimnīcā.

Jāatzīmē, ka 2016. gadā vienu no saviem pēdējiem šoviem Avicii sniedza Igaunijā notiekošajā "Weekend Festival" deju mūzikas festivālā, un toreiz arī daudzi latvieši steidza uz kaimiņzemi klātienē klausīties populārā dīdžeja performanci.

Savukārt pēdējos divos gados bijis maz ziņu par Avicii gaitām. Viņš vairījās no publicitātes presē, bet dīdžeja izplatītā informācija sociālajos tīklos liecināja, ka viņš apceļo pasauli, strādā studijā un labprāt atpūšas pie dabas.

Mediju ievērību izpelnījušies foto, kuros Avicii dažas dienas pirms savas nāves Omānā pozē ar faniem. Viens no viņiem – dīdžejs Maitrai Džošs – izdevumam "Metro" pastāstījis, ka Avicii bija devies atvaļinājumā.

"Viss, ko es zinu – viņš tur bija devies atvaļinājumā, viņš pirmo reizi dzīvē apmeklēja Omānu. Viņš dažas dienas palika kūrortā, viņš bija kopā ar draugiem. Un viņš bija tik jauks, ka atvēlēja laiku, lai nofotografētos ar tādiem faniem kā es," stāstījis Džošs.

Jau vēstīts, ka mūziķa pārstāvis piektdien izplatīja paziņojumu par Tima Berglinga zaudējumu un lūdza šajā grūtajā laikā ievērot ģimenes tiesības uz privātumu. Nekādi sīkāki komentāri netika sniegti.

Atpazīstamību Avicii iemantoja 2011. gadā, kad mūzikas topu virsotnes iekaroja viņa hits "Levels". Tam sekoja daudzi citi veiksmīgi singli – "Hey Brother", "Waiting for Love", "Wake Me Up", "Addicted to You" un vēl daudzi citi.

DJ Avicii bija viens no zināmākajiem populārās mūzikas izpildītājiem pasaulē. Viņš ieguvis divas "Grammy" balvas nominācijas un savas dzīves laikā sadarbojās arī ar Madonnu, grupu "Coldplay" un citiem slaveniem mūziķiem.

Par mūziķa pāragro nāvi sēro arī mūzikas industrijas pārstāvji un citi elektroniskās mūzikas dīdžeji, kuri tviterī pauduši līdzjūtības.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!