Foto: Publicitātes foto

Dziedātāja Anmary jeb Linda Amantova (attēlā centrā), kura šopavasar par sevi atgādināja, piedaloties starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, aizvadītajā nedēļā devās uz Azerbaidžānu, kur viņa kopā ar vīru kopu Vilki guvusi necerētus panākumus.

DELFI Izklaide jau vēstīja, ka Azerbaidžānā latviešu dziedātāja tika sagaidīta kā īsta zvaigzne, bet aizvadītajā nedēļas nogalē Anmary kopā ar apvienību Vilki piedalījās starptautiskā folkloras festivālā, kura laikā gaišmatainā skaistule vēl vairāk iekaroja azerbaidžāņu sirdis.

Starptautiskais folkloras festivāls norisinājās Masali pilsētā, un tas tika atklāts ar festivāla dalībnieku gājienu pa pilsētas ielām.

Svētku gājiena laikā dziedātāju Anmary un vīru kopu Vilki skatītāji sveica ar skaļiem applausiem un izsaucieniem "Latvija! Sari Gelin!" Vilku vīri ar savām skanīgajām balsīm pieskandināja Masali izrotātās ielas un demonstrēja apļdanci, kuram pievienojās gan pārējie gājiena dalībnieki, gan svētku pasākuma aculiecinieki.

Folkloras festivāla atklāšanas koncertā Anmary izpildīja latgaliešu tautasdziesmu Rūžeņa un azerbaidžāņu tautas dziesmu Sari Gelin. Skatītāji latviešu dziedātāju sveica ar ovācijām un dziesmu laikā cēlās kājās, tādējādi izrādot savu cieņu un pateicību, bet aplausi nerimās vēl ilgi pēc Anmary priekšnesuma.

Arī vīru kopa Vilki sajūsmināja folkloras festivāla skatītājus ar daudzbalsīgo skanējumu un seno latviešu mūzikas instrumentu spēli, tostarp ģīgu, kas azerbaidžāņiem atgādināja viņu nacionālā mūzikas instrumenta saza skanējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!