Foto: Edgars Namiķis

"Country Bauska" festivāla organizatori nolēmuši atcelt arī 2022.gada festivālu, tādējādi festivāls nenotiks jau trešo gadu pēc kārtas, informē pasākuma rīkotāju pārstāve Gita Sauka.

Sauka norādīja, ka lēmums pieņemts, ņemot vērā situāciju, kas izveidojusies pēc divus gadus ilgstošās pandēmijas un tai sekojošajiem ierobežojumiem, kā arī ievērojot festivāla sadarbības partneru nostāju par notiekošo Ukrainā.

Sekojot līdzi notiekošajam un situācijai pasaulē, festivāla organizatori saskārušies ar sarežģījumiem pasākuma organizēšanā. Organizatori sola atgriezties citos pasākumos, kad situācija pasaulē būs stabilāka un būs "iederīgi baudīt krāšņus un piesātinātus mūzikas pasākumus", atzīmēja Sauka.

Viens no festivāla producentiem Mārtiņš Jātnieks-Borkovskis uzsvēra, ka situācija pulcēšanās ierobežojumu ziņā ir uzlabojusies, un kļuvis iespējams rīkot lielus pasākumus, atgriežoties pie kultūras pasākumiem Latvijā, tomēr vienām lietām beidzoties, sākušās pavisam citas - karš Ukrainā.

"Tas ietekmē mūs visus, arī mūsu pasākumu – pirmkārt, tā ir finanšu situācija, kur ar sadarbības partneriem esam daudz diskutējuši un sapratuši, ka plānotās sadarbības šogad nebūs iespējamas, jo prioritāte šajā gādā nav izklaide, un es viņus ļoti labi saprotu. Otrkārt, mūsu uzaicinātie viesmākslinieki, šauboties par savu drošību, nevēlas braukt uz Eiropu, lai uzstātos mūsu pasākumā," pauda Jātnieks-Borkovskis.

Viņš norādīja, ka, redzot kā norisinās biļešu iepriekš pārdošana, ir pamatotas šaubas, ka līdz aprīļa beigām festivāls būs tik spēcīgs, ka to varēs noorganizēt augstā līmenī. Jātnieks-Borkovskis rezumēja, ka tas viss kopumā šovasar liedz organizēt festivālu, kura laikā bija plānota ne tikai plaša mūzikas programma, bet arī virkne citu aktivitāšu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!