Foto: DELFI
Plaģiātisma konstatēšana mākslinieciskajā jaunradē ne reizi vien ir satraukusi Latvijas sabiedrību, kā arī šovbiznesa pārstāvjus, atsevišķos gadījumos nereti pat iemantojot skandāla statusu.

Nu zināmas līdzības starp šovā Okartes skatuve iepazītās jaunās dziedātājas Sabīnes Berezinas un grupas Device kādreizējā dalībnieka Rassell jeb Ruslana Kuksinoviča kopīgo singlu Dzīvo brīvi un krievu repera Timati hitu Welcome to St.Tropez konstatējis pašmāju mūziķis Lauris Reiniks.

Savos novērojumos Reiniks dalījies sociālajā tīklā Twitter, piebilstot, ka, neraugoties uz to, ka "dziesmas aranžētājs ir ausīmdzirdami liels Welcome to St.Tropez fans", Berezinas un Rassell dziesma viņu tomēr uzrunājusi.

Dziesmas patiesi vieno līdzīgs ritms, muzikālās modulācijas un, protams, tipiskais videoklips, tomēr Latvijas mūzikas industriju reiz satricinājuši krietni atklātāki un iespaidīgāki plaģiatēšanas mēģinājumi.

Piemēram, mūziķe Madara Celma savulaik pieredzes trūkuma dēļ par savu autordarbu uzdevusi  ASV mūziķa Kellija Karpentera dziesmu Draw Me Close.

Arī ap populāro Eirovīzijas dziesmu konkursu teju katru gadu virmo neskaidrības, ko rada aizdomas gan par konkursam iesniegto dziesmu tekstu, gan melodiju patieso izcelšanos.

Video: Berezinas un Rassell kopdarbs vs. krievu repera Timati dziesma

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!