Foto: AP/Scanpix/LETA

Otrdien, 7. martā, sāksies biļešu tirdzniecība uz starptautiskā dziesmu konkursa "Eirovīzija" pusfināliem un finālu, ziņo britu raidorganizācija BBC. Biļetes var iegādāties jebkurš gribētājs, bet obligāti jābūt izveidotam kontam vietnē "Ticketmaster UK" – neatkarīgi no valsts, kurā biļete tiek iegādāta.

Kopumā tiek tirgotas biļetes uz deviņiem šoviem – diviem tiešraides pusfināliem un lielo finālu, kā arī kopskaitā sešiem šovu ģenerālmēģinājumiem. Biļetes uz mēģinājumiem ir vislētākās – no 33 uz pusfināla ģenerālmēģinājumu līdz 316 eiro par lielā fināla ģenerālmēģinājums labā sēdvietā.

Ieeja atlases pusfinālos, kurus tiešraidē TV varēs vērot 9. un 11. maijā, maksā no 101 eiro līdz 327 eiro, atkarībā no sēdvietas. Jāpiebilst, ka mūsu "Sudden Lights" uz skatuves kāps pirmajā pusfinālā 9. maijā.

Savukārt par biļeti ar vietiņu lielajā "Eirovīzijas" finālā gribētājiem būs jāšķiras no 180 līdz pat 430 eiro.

Lielbritānija sarūpējusi īpašu piedāvājumu kara bēgļiem no Ukrainas – izlozē tiks izspēlētas 3000 ieejas kartes tieši viņiem; pērnā gada "Eirovīzijas" uzvarētājvalsts bija tieši Ukraina. Ukraiņi arīdzan var nopirkt biļetes uz šovu ar atlaidi jeb par 22 eiro, pārējo vērtību subsidē Lielbritānija.

Konkurss notiks daudzfunkcionālajā Liverpūles arēnā "M&S Bank Arena", kurā ietilpst apmēram 11 000 skatītāju

Paredzams, ka TV tiešraidē lielo šovu vēros 160 miljoni cilvēku visā pasaulē. Latvijai īpaši nozīmīgs ir pirmais pusfināls 9. maijā, kad izšķirsies mūsu "Sudden Lights" dziesmas "Aijā" liktenis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!