Eiropas Raidorganizāciju apvienība (EBU) pēc sestdien aizvadītā "Eirovīzijas" fināla publiskojusi arī atlases pusfinālu datus. Tajos redzams, ka latvieši "Citi zēni" pusfinālā palika 14. vietā no 17.

Grupa "Citi zēni" atlases pusfinālā skatītāju un žūrijas kopvērtējumā ar 55 punktiem ierindota 14. vietā. Tikpat punktu bija arī Dānijai, kas EBU tabulā ierindota 13. vietā. Kopumā 10. maijā pirmajā pusfinālā startēja 17 valstis.

Publiskotajos datos redzams, ka skaņdarbu "Eat Your Salad" visaugstāk novērtēja mūsu kaimiņi lietuvieši, TV skatītāju balsojumā piešķirot tam 10 punktus, kurpretī Lietuvas žūrija "Citiem zēniem" atvēlēja tikai divus punktus. Dāsna bijusi arī Ukrainas tauta, latviešiem dodot piecus punktus, un vēl viens punkts nāca no Nīderlandes. Savukārt žūrijas vērtējumā "Citi zēni" vislabāk patikuši Portugālei, kas mūsējiem piešķīra maksimālo 12 punktu skaitu.

Pirmā pusfināla balsojuma līdere bija Ukraina, savukārt pēdējā palika Slovēnija. Jāpiebilst, ka "Citiem zēniem" veicies nedaudz labāk par Samantu Tīnu, kura pērn atlases pusfinālā ar dziesmu "The Moon is Rising" palika pati pēdējā.

Kļuvis zināms arī šī gada Latvijas žūrijas sastāvs – "Eirovīzijas" finālā Latvijas žūrija maksimālo punktu skaitu deva ukraiņiem, un šoreiz profesionāļu vērtējums sakrita ar tautas balsojumu. Latvijas žūriju veidoja žurnāliste Anna Platpīre, mūziķis Ģirts Lūsis, bundzinieks Ikars Ruņģis, producents Kaspars Ansons un dziedātāja Laura Jēkabsone.

Jau vēstīts, ka sestdien aizvadītajā 66. starptautiskajā dziesmu konkursā "Eirovīzija" triumfēja Ukrainas pārstāvji "Kalush Orchestra" ar dziesmu "Stefania". Nākamgad konkursam jānotiek šobrīd kara plosītajā valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!