Foto: F64

23. jūlija vakarā Kandavas brīvdabas estrādē notiks grupas Credo 35. gadu jubilejas balle, taču grupas solists Guntis Veits (attēlā) atklāj, ka grupa nemaz nevēlas īpaši izcelt savu jubileju, jo pēc trīsdesmit gadu sasniegšanas vairs gadus neesot pieklājīgi skaitīt.

Sarunā ar izklaides portālu Mango Guntis Veits stāsta, ka viņam grupas Credo sastāvā aizvadīti nu jau 28 gadi. "Esmu Credo kopš 1982. gada vasaras, kad devāmies uz Baikāla Amūra maģistrāli jeb Bamu, kura celšanā piedalījās komjaunieši. Tā nu mēs viņiem sniedzām koncertu, pēc kura arī tiku uzņemts pilntiesīgi Credo sastāvā," atceras Veits.

Grupas solists smejas, ka  gadus  var skaitīt līdz 30, bet pēc tam vairs to darīt nav pieklājīgi. "Tas ir tāpat kā ar 30, 40 un 50 gadus veciem cilvēkiem, kuri, tuvojoties vecumdienām, jau nelabprāt skaita gadus. Pienāk brīdis, kad paliek bail atzīties, cik esi vecs," smejas mūziķis.

Vaicājot, vai grupas solists jūtas kā Credo "seja" un atpazīstamības zīmols, viņš norāda, ka nevēlas šādu titulu sev piedēvēt. "Es jau Credo neesmu viens - ir arī grupas dibinātājs Valdis Skujiņš, kā arī spēcīgs ir mūziķis Armands Alksnis. Taču tā laikam ir, ka tas, kurš stāv tuvāk skatuves malai, ir zināmāks," prāto Veits.

Lai arī grupa jau ir pieklājīgā vecumā, Veits stāsta, ka grupas dalībnieki uz skatuves spridzina tāpat kā jaunībā, ja ne vēl labāk. "Mums pat klausītāji ir teikuši, ka Credo dziesmas palikušas vēl stiprākas un dusmīgākas nekā jaunībā. Ar gadiem zinām, ko varam izdarīt uz skatuves," skaidro mūziķis.

Veits atzīst, ka Credo dalībnieki jau no grupas pirmsākumiem ar bohēmisku dzīvesveidu bijuši uz jūs.

"Koncertu organizatori un klausītāji vienmēr varējuši ar mums rēķināties, jo nekad neesam atļāvušies uz skatuves kāpt alkohola reibumā. Tā ir grupas kvalitātes zīme, jo mūsu praksē tādu gadījumu nav bijis, ka kāds no mūziķiem koncerta laikā vairs nevar noturēties uz skatuves," atklāj Veits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!