Foto: LETA

No 24.jūnija līdz 26.jūnijam Lielbritānijā notiks organizācijas "Bērzes strazdu" rīkotais Jāņu festivāls, kurā uzstāsies grupa "Prāta vētra", aģentūru LETA informēja organizācijas pārstāvis Ģirts Lerhs.

Festivālā uzstāsies Arstarulsmirus, grupa "Credo", "Labvēlīgais tips", Kaspars Upacieris, Diona Liepiņa un "Chaina", kā arī grupa "Mazie rakari".

Lerhs atzīmē, ka divus gadus Jāņu festivāls notika virtuālā vidē, kad pasaulē pandēmijas dēļ bija ierobežojumi un tika liegtas cilvēku satikšanās un kopīgas iespējas līgošanai.

Pēc viņa paustā, atzīmējot desmito jubilejas festivālu, "Bērzes strazdu" komanda šogad ir parūpējusies, lai festivāla programma būs visaptveroša. Ir padomāts par sportiskām atpūtas iespējām. Ikviens varēs piedalīties zolītes un novusa turnīrā un citās sporta aktivitātēs, tai skaitā ikgadējā virves vilkšanā.

Tāpat apmeklētājiem būs iespēja ne tikai izgaršot un izbaudīt latviešu ēdienus un dzērienus, īpaši paredzētā teltī varēs noskatīties jaunākās latviešu režisoru spēlfilmas – "Dvēseļu putenis", "Tizlenes" un animācijas filmu "Lote no izgudrotāju ciema".

Atzīmējot saulgriežu tradīcijas, tiks kurts Jāņu ugunskurs, lai līgotāji savienotos kopīgās līgo dziesmās un dejās, kas turpināsies līdz saulrietam. Katra festivāla sastāvdaļa ir kultūras programma "Līgotava", kurā tiek koptas latviešu Līgo vakara tradīcijas. Tās tiek īstenotas kopā ar Latvijas Ārlietu ministriju un Latvijas vēstniecību Lielbritānijā.

Ieejas biļešu cena uz abām festivāla dienām – 75 britu mārciņas vienam pieaugušajam (apmēram 87 eiro) un 120 mārciņas maksā ģimenes biļete (apmēram 140 eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!