Foto: Publicitātes foto

Starp pasākumiem, kuri šogad Covid 19 dēļ atcelti, ir arī starptautiskais "Eirovīzijas" dziesmu konkurss. Tiesa, tiem izpildītājiem, kuri bija izvēlēti šogad pārstāvēt savu valsti, visas cerības nav zudušas – dalībvalstīm ir dota iespēja šos pašus pārstāvjus sūtīt uz konkursu nākamgad.

Nākamā gada "Eirovīzijas" norises vieta nav mainīta – tā plānota turpat Roterdamā, un desmit valstis jau apstiprinājušas, ka uz dziesmu konkursu sūtīs šogad izvēlētos pārstāvjus.

Kā vēsta portāls "Eurovision.tv", Azerbaidžāna, Beļģija, Bulgārija, Gruzija, Grieķija, Izraēla, Spānija, Šveice, Nīderlande un Ukraina nākamo gadu jaunu nacionālo atlasi nerīkos – saskaņā ar izmaiņu noteikumiem, šīs valstis konkursā pārstāvēs šogad izvēlētie izpildītāji ar jaunām dziesmām.

Šogad konkursā "Supernova" izvēlētās Latvijas pārstāves Samantas Tīnas liktenis vēl nav zināms. Tā kā Latvija nedrīkstēs piedalīties konkursā ar Samantas izpildīto "Still Breathing", iespējami divi scenāriji – vai nu Samantai tiek izvēlēta cita kompozīcija, vai arī nākamo gadu nacionālajā atlasē tiks izvēlēts cits izpildītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!