Foto: Publicitātes foto

Tuvojoties 14. februārim – mīlētāju dienai, ASV tirgus izpētes kompānija Harris Interactive veikusi aptauju, lai noskaidrotu, kura ir visu laiku labākā mīlas dziesma mūzikas vēsturē, un par to atzīta I Will Always Love You Vitnijas Hjūstones izpildījumā.

Kā zināms, šo dziesmu 1974. gadā sacerēja Dollija Pārtone, bet tieši Hjūstones versija no 1992. gada filmas Miesassargs kļuva par vienu no visu laiku vislabāk pārdotajiem singliem.

I Will Always Love You par labāko mīlas dziesmu atzina 38 procenti respondentu, lielākoties šķirtenes vai atraitnes, kas acīmredzot arī ir šāda tipa dziesmu mērķauditorija.

Topa otrajā vietā ierindojusies dziesma Unchained Melody grupas The Righteous Brothers izpildījumā. Sākotnēji šī dziesma izskanēja kādā mazpazīstamā 1955. gada cietumnieku filmā Unchained, un kopš tā laika dziesmai radītas neskaitāmas versijas.

Taču tieši The Righteous Brothers 1965. gada hits tiek uzskatīts par šīs dziesmas izpildījuma klasisko kanonu.

Savukārt trešajā vietā ir amerikāņu soulmūzikas dziedātāja Persija Sledža 1966. gada kompozīcija When a Man Loves a Woman.

Labākās mīlas dziesmas no ceturtās līdz desmitajai vietai sarindojušās šādā secībā: You Are So Beautiful (Džo Kokers), How Deep is Your Love (Bee Gees), I Don't Want to Miss a Thing (Aerosmith), Crazy (Petsija Kleina), I Want to Know What Love Is (Foreigner), Everything I Do I Do It for You (Braiens Adamss), Let's Get it On (Mārvins Gejs).

Aptaujā piedalījās divi tūkstoši pieaugušu amerikāņu, kuriem tika lūgts izvēlēties no vairāk nekā 40 mīlas dziesmām, kas sacerētas pēdējo dekāžu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!