Talantīgā dziedātāja Diāna Pīrāgs (attēlā) jau otrdienas, 28. augusta, agrā rītā dosies uz Krimu Ukrainā, lai pārstāvētu Latviju Allas Pugačovas rīkotajā Crimea Music Fest. Šim notikumam par godu viņai nācies pilnībā mainīt imidžu, savus blondos matus pārkrāsojot tumšus.

"Būšu vienīgā Latvijas pārstāve festivālā. Speciāli tam izveidots Baltijas trio, kurā dziedu es, meitene no Igaunijas un Lietuvas. Izpildīsim dziesmu, ko savulaik dziedāja Sofija Rotaru - Одна калина. Katra pa vienam pantam dziedāsim savā dzimtajā valodā, bet beigās visas kopā - ukraiņu valodā," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Pīrāgs.

Bez šī priekšnesuma sniegšanas mūsu dziedātāja uzaicināta uzstāties arī oficiālajā festivāla noslēguma burziņā. Pieteikumu dalībai Crimea Music Fest dziedātāju konkursā Pīrāgs nosūtījusi jau janvārī un zina stāstīt, ka daudzi Latvijas mūziķi pieteikušies konkursam.

Taču jūnijā māksliniece saņēmusi vēsti, ka izpildītāju konkurss Krimā tomēr nenotiks, lai Pugačovas festivāls neizskatītos kā Jaunā viļņa pakaļdarinājums.

Tomēr nesen Pīrāgs saņēmusi ziņu, ka uz Crimea Music Fest tomēr būs jābrauc, taču dziedāšana notiks nevis kā solo māksliniecei, bet gan īpašā Baltijas kopprojektā. Vienots Baltijas pārstāvis bijis tieši Pugačovas ideja, un viņa ir tā, kas diktē visus festivāla noteikumus.

Festivāla dēļ latviešu dziedātājai nācies pat pārkrāsot matus. "Pārējās divas meitenes grupā ir blondīnes, tāpēc man vajadzēja kļūt par tumšmati. Bet es neiebilstu - pati jau labu laiku gribēju mainīt matu krāsu, tā ka dalība festivālā mani tikai pamudināja," stāsta Pīrāgs.

Krietni pasvīst Baltijas dziedātājām nācies arī, domājot par koncerttērpiem. Meitenes izlēmušas uzstāties kostīmos ar nacionāliem elementiem, un Pīrāgs drošības dēļ uz festivālu ņems līdzi vairākas dizaineres Ilonas Gilbertes darinātas kleitas, gadījumam, ja Pugačovai kāda neiet pie sirds un viņa to neakceptē.

Crimea Music Fest Ukrainā norisināsies no 29. līdz 31. augustam, un Pīrāgs cer tajā gūt jaunu pieredzi un kontaktus. "Ļoti gribu satikt pašu Pugačovu, un nešaubos, ka tas izdosies - viņa taču tur būs visur," priecājas Pīrāgs, kura šoruden aktīvi strādā arī pie mūzikas albuma krievu valodā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!