Foto: Privātais arhīvs

Laikā, kad televīzijā skatāmas maigi saudzējošas reklāmas par to, kā eirozona pievienojas Latvijai, internetā popularitāti iemantojusi kāda dziesmiņa ar nosaukumu Paldies latiņam, kurā divi puiši muzikāli pateicas šai monetārajai vienībai.

Īsā laikā dziesmu YouTube video krātuvē noskatījušies jau vairāk nekā 12 000 cilvēku un daudzi arī izteikuši savu atbalstu kompozīcijai un tās autoriem.

Dziesmu sacerējuši divi puiši Niks un Jorans, kuru duetu sauc Aarzemnieki (viņi paši uzreiz atvainojas par kļūdām valodā). Duets par savām mājām sauc Londonu, Oksfordu, Bohumu, Brēmeni un Rīgu.

"Mees esam divi aarzemnieki, kas iemaacijas latvieshu valodaa, kadreiz, vienaa gada laikaa. Protaams ar kljuudam, bet pietiek lai piepildiitu sho logu.;)

Mūsu nosaukaums ir "aarzemnieki", arī tieši tāpēc ka mums patiesibā vienalga kas ir ārzemnieks, pilsons vai nepilsons. Svārīgi ir viss kaut kas - tas nee," savu grupu puiši piesaka internetā.

"Viss sākās ar lasi, kas šodien man varbūt vēl kabatā mētājās, un stārķis, kas draugos ar sēni un skudru, par dzīvi šo bēdājās. Paldies latiņam, paldies latiņam, lā-lā-lā," savā dziesmiņā dzied Niks un Jorans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!