Septembra beigās latviešus pārsteidza divu ārzemju puišu izveidotā dziesma Paldies latiņam, un beidzot kompozīcijai arī tapis videoklips, kurš savu pirmizrādi piedzīvoja zīmīgā datumā – 18. novembrī.

Dziesmu sacerējuši divi puiši Niks un Jorans, kuri kopā muzicē duetā Aarzemnieki, un jaunieši par savām mājām sauc Londonu, Oksfordu, Bohumu, Brēmeni un Rīgu, bet latviešu valodu abi censoņi, kā paši dzied savā skaņdarbā, apguvuši viena gada laikā. Protams, ar kļūdām, bet gana labi, lai citiem nodotu savu vēstījumu.

Tā kā latiņam veltītā himna īsā laikā iemantoja milzīgu popularitāti, tika nolemts kompozīcijai izveidot arī videoklipu. Filmēšana notika Latvijā, un videoklipā piedalījušies pašmāju ļaudis, kuri vēlējušies izrādīt pēdējo godu latiņam, pirms pievienošanās eirozonai.

Videoklips veidots ļoti pozitīvā un jautrā atmosfērā, un tajā iemūžināti kadri, kuros mūsu tautieši dzied līdzi Nika un Jorana radītajai dziesmai - starp klipiņa dalībniekiem ir ne tikai skursteņslauķis, sētnieks, sabiedriskā transporta konduktors un tautisko deju dejotāji, bet arī dziedātājs Lauris Reiniks, aktrise Ilze Vazdika un hokejists Jēkabs Rēdlihs.

Videoklips īsā laikā iemantojis lielu popularitāti un ievērojamu skatījumu skaitu. Tā kā kompozīcijas vizualizācija savu pirmizrādi piedzīvoja 18. novembrī, lielākā daļa latviešu arī pauduši viedokli, ka šī bijusi viena no labākajām dāvanām, kāda šogad saņemta valsts svētkos.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!