Foto: DELFI

Jaunā r`n`b dziedātāja, bijušā fabrikanta Edija Meļņa (attēlā) panākumi Amerikā turpinās – viņš nesen atgriezies no divus mēnešus ilgas koncerttūres pa Vašingtonas klubiem, kur ar savu sniegumu sajūsminājis ļoti prasīgo melnādaino publiku.

"Uz diviem mēnešiem biju izbraucis no Latvijas - dzīvoju un uzstājos Amerikā, Vašingtonā. Tagad jau mēnesi kā atkal esmu mājās," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Edijs.

"Man Amerikā dzīvo pazīstami melnādainie, ar kuriem tur savulaik iepazinos un nodibināju kontaktus. Tie ir vietējie r'n'b izpildītāji - Latvijā viņu vārdi nav zināmi, bet Vašingtonā viņi ir tikpat populāri, cik es Rīgā.

Ar viņu palīdzību izdevās noorganizēt sev vairākus koncertus. Dziedāju vietējos klubos, un ne tajos mazākajos - tādos apmēram Godvilas lieluma," par panākumiem stāsta mūziķis, atklājot, ka kopā sniedzis "trīs vai četrus koncertus", kā arī nodibinājis vērtīgus muzikālos kontaktus.

Mūsu Ediju amerikāņi uzņēmuši ar sajūsmu. "Amerikas klubiem ir tāda īpatnība, ka ir divas publikas - baltie un melnādainie. Balto publikai var uzstāties da jebkas - viņi vienalga atbalstīs, dejos un plaudēs. Ar melnādainajiem ir citādi - viņi skatīsies, cik mūziķis profesionāls. Ja šai publikai nepatiks, viņi to arī izrādīs neaplaudējot. Mani melnādaino publika uzņēma ļoti forši," priecīgs par panākumiem ir Edijs.

Tā kā aicinājums uz Ameriku nācis visai negaidīti, Edijs pat nav paņēmis līdzi fotoaparātu un nevar atrādīt publikai kadrus no saviem vērienīgajiem koncertiem, taču viņš sola, ka šī nav viņa pēdējā reize Amerikā - mūsu mūziķis, izmantojot gūtos kontaktus, turpinās popularizēt sevi tālajā zemē.

Neapstājas arī viņa darbi Latvijā. Izmēģinājis spēkus Jaunā viļņa atlasē, mūziķis pievērsies jaunam projektam. "Tas būs uz video vērsts projekts, kurā es iesaistīšos. Pašlaik pie tā strādāju, drīz jābūt gatavam," pārsteigumu sola Edijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!