Foto: DELFI

Sestdienas, 18. maija, vakarā Zviedrijas pilsētā Malmē tiks noskaidrota 58. starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa labākā dziesma, un konkursā triumfēja Dānijas dziedātāja Emelija de Foresta ar dziesmu Only Teardrops.

Sestdienas vakarā cīņu uzsāka 26 valstis - no pirmā un otrā pusfināla finālā iekļuvušie izpildītāji, "lielā piecinieka" - Francijas, Lielbritānijas, Itālijas, Vācijas un Spānijas - mūziķi, kā arī pārstāvis no konkursa rīkotājvalsts Zviedrijas.

Pēc visu priekšnesumu noskatīšanās skatītāji ķērās pie balsošanas, un pēc nacionālo žūriju vērtējuma un skatītāju balsu apkopošanas un rezultātu paziņošanas tapa zināms, ka konkursā ar 281 punktu uzvarējusi Dānijas dziedātāja Emelija ar dziesmu Only Teardrops, kam gan bukmeikeri, gan eksperti bija prognozējuši uzvaru.

Otrajā vietā ierindojās Azerbaidžāna un tās pārstāvis Farids Mamadovs ar dziesmu Hold Me, kurš ieguva 234 punktus, bet trešā palika Ukrainas dziedātāja Zlata Ogņeviča, kuru uz skatuves iznesa milzis Igors - viņas izpildītā dziesma Gravity bija nopelnījusi 214 punktus.

Ceturtajā vietā ierindojās Norvēģija, bet piektajā - Krievija. Pēdējā vietā palika Īrija, bet Lietuva un Igaunija ieguva attiecīgi 22. un 20. vietu.

Latvijas skatītāju balsojumu Eiropai paziņoja dziedātāja Anmary, kura pērn bija devusies uz Eirovīzijas konkursu - vienu punktu no Latvijas saņēma grieķi, bet 12 punkti tika Krievijas dziedātājai Dinai Garipovai un dziesmai What If.

Ne vienu vien pārsteidza fakts, ka Lietuva no Latvijas nesaņēma nevienu punktu, bet igaunietei Birgitai un viņas dziesmai Et Uus Saaks Alguse Latvijas skatītāji bija vēlējuši 10 punktus, kas bija lielākais punktu skaits, ko šajā vakarā saņēma Igaunija.

Latvijas skatītāju piešķirtie punkti Eirovīzijas finālistiem:

12 - Krievija

10 - Igaunija

8 - Norvēģija

7 - Ukraina

6 - Dānija

5 - Malta

4 - Zviedrija

3 - Azerbaidžāna

2 - Beļģija

1 - Grieķija



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!