Foto: Eurovision

Īsi pēc 58. Eirovīzijas izskaņas konkursa mājas lapā publicēti arī abu pusfinālu vērtējumu rezultāti, kas liecina – Latvijas pārstāvji, grupa PeR, ar 13 punktiem otrajā pusfinālā bija ierindojušies pēdējā vietā, turpinot Latvijas neveiksmju sēriju konkursā.

Par PeR priekšnesumu balsojušas četras valstis - Gruzija Latvijai piešķīra septiņus punktus, Islande - trīs punktus, Maķedonija enerģisko priekšnesumu novērtēja ar diviem punktiem, bet viens punkts saņemts no Šveices skatītājiem.

Protams, ar šo punktu skaitu bija krietni par maz, lai iekļūtu finālā, jo Gruzija, kas ieguva desmito vietu otrajā pusfinālā un kvalificējās pusfinālam, bija savākusi 63 punktus.

Otro vietu no beigām otrajā pusfinālā ieņēma Maķedonija, kas bija ieguvusi 28 punktus.

Tiesa, abu pusfinālu kopvērtējumā PeR puiši ieņem trešo vietu no beigām, jo sliktāk par viņiem novērtēta Slovēnijas pārstāve Hanna, kura saņēmusi vien astoņus punktus, un Kipras dziedātāja, kas saņēmusi 11 punktus.

Latvijas skatītāji un profesionāļu žūrija otrajā pusfinālā vislielāko atbalstu pauduši Norvēģijas, Islandes un Somijas pārstāvjiem. Arī finālā, kā jau vēstīts, astoņus punktus no Latvijas saņēma norvēģu dziedātāja Margareta Bergere, bet Islande un Somija finālā no mums vairs punktus neguva.

Atskatoties uz Latviju Eirovīzijas konkursā pēdējo gadu laikā, jāsecina, ka statistika nav iepriecinoša - grupa PeR ir trešie pārstāvji piecu gadu laikā, kas Latviju pusfinālā atstāj pēdējā vietā. 2009. gadā neveiksmju sēriju uzsāka Intars Busulis, kurš saņēma tikai septiņus punktus, bet nākamajā gadā to atkārtoja Aija Andrejeva (11 punkti). 

Grupa Musiqq 2011. gadā un dziedātāja Anmary, kas pērn devās uz konkursu Baku, savos pusfinālos palika trešie no beigām, saņemot attiecīgi 25 un 17 punktus.

Jau vēstīts, ka sestdienas naktī Malmē notikušajā Eirovīzijas dziesmu konkursā uzvaras laurus plūca Dānija. Otrā palika Azerbaidžāna, trešā Ukraina, ceturtajā vietā ierindojās Norvēģija, bet piektajā - Krievija. Pēdējā vietā palika Īrija, bet Lietuva un Igaunija ieguva attiecīgi 22. un 20. vietu.

Galerijā: ieskats Eirovīzijas otrajā pusfinālā, kurā piedalījās arī Latvija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!