Foto: DELFI

Otrdienas, 14. maija, vakarā Zviedrijas pilsētā Malmē sākās 58. Eirovīzijas dziesmu konkurss, un tika noskaidroti pirmie desmit konkursa finālisti, kas atkārtoti uzstāsies sestdien, 18. maijā.

Sacensību atklāja 18 gadus vecā Austrijas pārstāve Natālija Kellija ar dziesmu Shine, otrā uz skatuves kāpa Igaunijas pārstāve Birgita Oigemēla, kura šobrīd ir mazuļa gaidībās, ar dziesmu Et uus saaks alguse, bet trešā uzstājās Slovēnijas pārstāve Hanna ar dziesmu Straight Into Love.

Ceturtie uzstājas Horvātijas pārstāvji - seši jaunie vīrieši, kas demonstrēja tradicionālo horvātu 'klapa' dziedāšanu, piektā uz skatuves kāpa konkursa favorīte, dāniete Emelija de Foresta ar dziesmu Only Teardrops, bet sestā dziedāja Krievijas pārstāve Dina Garipova ar dziesmu What If.

Ukrainu šogad konkursā pārstāvēja Zlata Ogņeviča ar dziesmu Gravity, Nīderlandi - skatuves māksliniece Anouka ar dziesmu Birds, bet ar devīto kārtas numuru uz skatuves kāpa enerģiskie Melnkalnes pārstāvji - hiphopa grupa Who See ar dziesmu Igranka.

Lietuvu pārstāvēja dziedātājs Andrius Pojavis ar dziesmu Something, Baltkrievijas godu aizstāvēja Aļona Lanskaja ar dziesmu Solayoh, kā Moldovas pārstāve uzstājās jaunā zvaigzne Aļona Mūna (Aliona Moon) ar dziesmu O Mie, bet Īriju pārstāvēja Raiens Dolans ar dziesmu Only Love Survives.

Kipru pārstāvēja Despina Olimpija ar dziesmu An Me Thimáse, viņai sekoja Beļģijas pārstāvis Roberto Bellarosa ar dziesmu Love Kills, bet kā pēdējās pirmajā pusfinālā dziedāja meitenes no Serbijas - trio Moje 3 ar dziesmiņu Ljubav Je Svuda.

Finālā pēc skatītāju un žūriju balsojumu apkopojuma iekļuva Moldova, Lietuva, Īrija, Igaunija, Baltkrievija, Dānija, Krievija, Beļģija, Ukraina un Nīderlande.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!