Foto: Vida Press

Par vienu no apspriestākajiem starptautiskā Eirovīzijas 2014 konkursa dalībniekiem šogad kļuvusi Austrijas pārstāve Končita Vursta (attēlā), kura ir transvestīts un kuras seju grezno visnotaļ iespaidīgs apmatojums.

Šonedēļ Austrijas skatuves māksliniece plašākas sabiedrības vērtējumam nodevusi savas eirodziesmas Rise Like a Phoenix videoklipu, kurš Eirovīzijas konkursa cienītāju aprindās jau tiek aktīvi apspriests.

Končita patiesībā ir 25 gadus vecs puisis Toms Noivirts, kurš vairākus gadus izvēlējies uzstāties kā dāma un izvēlējies pseidonīmu "Wurst", kura tulkojuma dēļ viņš medijos jau tiek dēvēts par "Eirovīzijas desiņu".

Puisis darbojies kā skatlogu dekorators, bet pirms trim gadiem viņš pabeidza modes skolu, un kopš tā laika dzīvo Vīnē un nodarbojas gan ar mūziku, gan modes lietām.

Iespējams, Končita Vursta vēlas atkārtot 1998. gada notikumus, kad 9. Eirovīzijas konkursā Birmingemā pirmo un pagaidām vienīgo reizi uzvarēja transseksuālis - Izraēlas dziedātāja Dana International, kas agrāk bija vīrietis Jarons Koens.

Tiesa, mūsu "kūku cepējiem" - grupa Aarzemnieki - ar šo daiļavu pusfinālos nebūs jācīnās, jo Vursta startēs otrajā pusfinālā, un Latvijas pārstāvjiem ar viņu spēkiem būs jāmērojas tikai gadījumā, ja abu valstu dziedātājiem izdosies iekļūt finālā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!