Foto: Publicitātes foto
Aizvadītajās brīvdienās arī Latvija noskaidroja savu "Eirovīzijas" uzvarētāju. Līdzīgi kā citos interneta balsojumos, uzvaras laurus plūca Lietuvas pārstāvji "The Roop" ar dziesmu "On Fire".

9. maija vakarā interneta pārraižu vietnē "twitch" tika raidīts vietējo "Eirovīzijas" entuziastu veidotais šovs "Karantīnas Eirovīzija", kurā skatītāji un rūpīgi atlasīta žūrija vērtēja 12 šī gada "Eirovīzijas" dziesmas.

Gluži kā īstajā pasākumā, arī šeit žūrijas balsojumam un skatītāju balsojumam bija vienlīdzīga nozīme uzvarētāja noskaidrošanai.

Žūrijas balsojumā, kas tika saņemts no tādām Latvijas vietām kā Viļāni, Priekuļi, Vecpiebalga, Kolka, Riebiņi un citviet, līderos izvirzījās Lietuvas pārstāvji un Zviedrijas grupa "Mamas".

Arī Latvijas pārstāve Samanta Tīna varēja lepoties ar 12 punktu saņemšanu no dažiem žūrijas pārstāvjiem un pirms skatītāju balsojuma viņa varēja pamatoti cerēt uz uzvaru konkursā.

Skatītāju balsojumā kopumā tika saņemti vairāki simti balsu. Spraigā cīņā ar viena punkta pārsvaru pār tuvāko sekotāju Krieviju uzvarētāja godu saņēma Lietuvas pārstāvji.

Par spīti tam, ka skatītājiem bija iespēja balsot par mūsu pašu Samantu Tīnu, viņa balsojumā saņēma vien septiņus punktus un konkursu noslēdza dalītā astotajā vietā.

Kā portālam "Delfi" atzīst pasākuma organizatori – viss ir izdevies lieliski, ja neskaita dažas nebūtiskas tehniskas nianses.

Kopumā tiešraidei pieslēgušies vairāk nekā 8000 skatītāju, bet oficiālais tēmturis #KarantīnasEirovīzija saņēma vairākus simtus asprātīgu tvītu un kļuva par apspriestāko tematu tviterī, kas raksturīgi "Eirovīzijas" pasākumiem.

Atgādinām, ka šogad slavenais dziesmu konkurss tika atcelts Covid-19 pandēmijas dēļ, taču skatītājiem 16. maija vakarā būs iespēja vērot šī gada dalībnieku koncertu "Shine a light", kas gan notiks bez balsošanas iespējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!