Foto: EPA/Scanpix/LETA
Arī amerikāņiem no nākamā gada būs savs konkurss, kas pēc struktūras un satura līdzināsies mūspusē tik pierastajai "Eirovīzijai".

Amerikāņi savu "Eirovīziju" gaidījuši jau sen, un nu oficiāli apstiprināts, ka 2021. gadā gaisā ies dziesmu konkurss "American Song Contest", vēstīts "Eirovīzijas" oficiālajos kontos sociālajās platformās.

Kā norāda medijs "Variety", amerikāņi šādu konkursu gaidījuši ilgi, un ideja par tā vajadzību pastiprinājusies pēc populārās "Netflix" filmas par "Eirovīzijas" sāgas aizkulisēm.

Konkrēts datums gan vēl netiek nosaukts, taču konkursa rīkotāji lēš, ka pirmais ēters varētu būt laika posmā no nākamā gada novembrim līdz janvārim, kad daudzi amerikāņi izbauda gada nogales brīvdienas.

"American Song Contest" paredz "Eirovīzijai" līdzīgus noteikumus un dalībnieku atlasi ar pusfināliem un finālu. Konkursā drīkstēs piedalīties gan solo mākslinieki, gan dueti, bet dalībnieku skaits nedrīkstēs pārsniegt sešus.

Paredzams, ka 50 ASV štati deleģēs savu favorītu. Vienlaikus ir plānots, ka, atšķirībā no "Eirovīzijas", amerikāņu versijā dziesmu atlase tiks veikta arī pirms pusfināliem.

Šobrīd gan vēl nav skaidrības, kā notiks balsošanas process, jo 50 štati aptver sešas dažādas laika zonas, starp tām ir piecu stundu laika atšķirība.

"American Song Contest" nebūs piesaistīts EBU jeb Eiropas raidorganizāciju savienībai. Topošais konkurss arīdzan neizmantos "Eirovīzijas" vārdu un veidos savu unikālu formātu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!