Foto: DELFI.lt
Lai kaut nedaudz iepriecinātu visus "Eirovīzijas" dziesmu konkursa fanus, vietne "ESCToday" atceltās muzikālās sacensības vietā piedāvāja alternatīvu – #EurovisionHomeContest. Sestdien, 28. martā, notika fināla balsojums, kurā triumfēja Lietuvas pārstāvji.

#EurovisionHomeContest fināla ietvaros ikviens no mājām varēja balsot par kādu no priekšnesumiem, kas pirms tam notikušajās balsojuma kārtās bija kvalificējušies finālam.

Visvairāk balsu – 10 800 – ieguva Lietuvas pārstāvji "The Roop", kuri bija absolūti pirmā pusfināla līderi un kuriem pirms "Eirovīzijas" atcelšanas tika prognozēta uzvara šī gada dziesmu konkursā.

Pagaidām nav zināms, vai Lietuva nākamgad uz konkursu sūtīs šogad izvēlētos pārstāvjus, bet paši "The Roop" sociālajos tīklos ir pauduši apņēmību radīt vairākas jaunas kompozīcijas, lai izvēlētos labāko un nākamgad ar cieņu kāptu uz "Eirovīzijas" skatuves.

#EurovisionHomeContest finālā iekļuva arī Latvijas pārstāve Samanta Tīna ar dziesmu "Still Breathing", un viņa fināla balsojumā ar 1764 balsīm ierindojusies 6. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!