Foto: AFP/Scanpix/LETA
Starptautiskā dziesmu konkursa "Eirovīzija" šīgada uzvarētājam, Portugāles dziedātājam Salvadoram Sobralam Lisabonā veikta sirds transplantācija, kuru viņš bija gaidījis vairākus mēnešus, sestdien vēsta "Eirovīzijas" portāls "Wiwiblogg".

Jau ziņots, ka septembrī 27 gadus vecais puisis tika hospitalizēts un viņam steidzami bija jāveic sirds transplantācija. Jaunā vīrieša sirds bijusi pavisam vārga. Viņa veselību 24 stundas diennaktī uzraudzīja ārsti, un vietējie mediji vēstīja – ja tuvākajā laikā netiks atrasts sirds donors, dziedātājs var nomirt.

Pēc vairākiem mēnešiem arī Salvadors ir sagaidījis savu sirds donoru – piektdien viņam Lisabonā veikta sirds operācija. Šo prieka vēsti sestdien ēterā translējusi Portugāles televīzija "TVI".

"Transplantācija noritējusi veiksmīgi. Pašlaik Salvadors ir ievietots intensīvās terapijas nodaļā," vēstījusi televīzija.

Šodien slimnīcā sasaukta arī preses konference, kurā ārsti izklāstīs plašāku informāciju par Salavadora veselības stāvokli.

Šopavasar publiskajā telpā uzvirmoja runas, ka mūziķim ir nopietnas problēmas ar sirdi. Tāpat arī zināms, ka martā pēc uzvaras Portugāles "Eirovīzijas" nacionālajā atlasē viņam tika likvidētas divas trūces, savukārt uz konkursu Kijevā ārsti Salvadoru laida tikai ar noteikumu, ka viņš tur neuzturēsies ilgāk par nedēļu.

Septembra sākumā mūziķis savā oficiālajā "YouTube" kanālā bija publicējis video, kurā paziņoja, ka uz laiku nolēmis pārtraukt muzikālās gaitas un atpūsties, jo pasliktinājies viņa veselības stāvoklis.

"Nevienam nav noslēpums, ka mana veselība ir trausla. Man ir problēma, man sevi ir jādziedē. Man kļūs labāk, bet es nezinu, kad tas notiks," sacījis mūziķis.

Savu pēdējo koncertu Salvadors sniedza 8. septembrī, bet drīz pēc tam viņš nogādāts slimnīcā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!