Foto: Vida Press

Dziesmu konkursa "Eirovīzija" šā gada uzvarētāji – Ukrainas grupa "Kalush Orchestra" pavēstīuši, ka jau šovasar pošas uz mūsu kaimiņvalsti Lietuvu. Koncerts notiks 16. jūnijā Viļņā, informē pasākuma organizatori Lietuvas ziņu portāls "Delfi".

Kara dēļ šobrīd ir apgrūtināta lielu pasākumu rīkošana Ukrainā, tāpēc "Kalush Orchestra" ar koncertu "I am Ukraine" uzstāsies citviet Eiropā un ar iegūtajiem līdzekļiem palīdzēs saviem tautiešiem. Lai atbalstītu ukraiņus, Viļņas koncerta rīkotājs "Delfi" pusi no biļešu ieņēmumiem ziedos Ukrainas vēstniecības Lietuvā izveidotam palīdzības fondam.

"Ikviena lietuvieša morālais un finansiālais atbalsts šobrīd ir ļoti svarīgs un, iegādājoties biļeti uz koncertu, ir ļoti viegli palīdzēt," skaidro koncerta rīkotāji. Arī Latvijas un Igaunijas iedzīvotāji tiek laipni gaidīti ukraiņu reperu koncertā.

Koncerts Viļņā notiks 16. jūnijā arēnā "Avia Solutions", biļetes uz pasākumu jau tagad iegādājamas "Biļešu paradīzē" šeit.

Jau vēstīts, ka hiphopa mākslinieki "Kalush Orchestra" šogad Ukrainai atnesa pārliecinošu uzvaru "Eirovīzijā". Lai gan starptautiskā žūrija dziesmu "Stefania" bija novērtējuši kā ceturto labāko šogad, Eiropas TV skatītāju balsojums visu mainīja, izvirzot Ukrainas pārstāvjus pašā augšgalā. Tādējādi Ukraina jau trešo reizi uzvarējusi populārajā konkursā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!