Foto: Mango

Dziedātājas Ellas jeb Elīnas Fūrmanes (attēlā) vadītais klubiņš Dstyle kopš tā atvēršanas kļuvis par vienu no iecienītākajām izklaides vietām Vecrīgā, bet tur regulāri notiekošo ballīšu dēļ vēl aizvien bieži viesi klubā ir arī pašvaldības policisti.

Klubs-restorāns Dstyle Vecrīgas izklaižu vietu vidū sevi skaļi pieteica 2010. gada oktobrī, un nepilna gada laikā tur notikuši daudzi burziņi, kas vienkopus plašā pulkā pulcējuši arī sabiedrībā zināmus cilvēkus.

Šopavasar tapa zināms, ka kluba darbība un regulārie burziņi nopietni satraukuši tuvējo namu iedzīvotājus, kuri par lielo troksni sūdzējušies pašvaldības policijai - kārtībsargi, reaģējot uz saņemtajām sūdzībām, bieži viesojušies klubā, un jau nepilna pusgada darbības laikā Dstyle bija piespriesti sodi 10 tūkstošu latu apmērā.

"No pagājušā gada ir bijuši 56 izsaukumi uz šo adresi par naktsmiera traucēšanu. Sastādīti 20 administratīvā pārkāpuma protokoli un uzlikti naudas sodi kopsumā jau par 10 tūkstošiem latu," martā stāstīja Rīgas Pašvaldības policijas Centra rajona pārvaldes priekšnieks Jānis Znotiņš.

Noslēdzoties vasaras ballīšu sezonai, Rīgas pašvaldības policijas preses pārstāve Inese Tīmane izklaides portālu Mango informēja, ka situācija ar klubu Dstyle un iedzīvotāju sūdzībām par pārmērīgu trokšņošanu nav būtiski uzlabojusies.

"Kopš šī gada 1. aprīļa Rīgas Pašvaldības policijas  Centra rajona pārvaldē saņemti 20 iesniegumi par Vecrīgas iedzīvotāju miera traucēšanu, kā rezultātā sastādīti 20 administratīvā pārkāpuma protokoli un pieņemti lēmumi par  juridiskās personas saukšanu pie administratīvās atbildības, piemērojot soda naudu 12 600 latu apmērā," informēja policijas pārstāve.

Viņa arī norādīja, ka pēdējais no 20 izsaukumiem par miera traucēšanu policijā saņemts 13. augustā, bet pēdējā rakstveida sūdzība no iedzīvotājiem iesniegta 28. maijā.

Kopš aprīļa pieņemtos lēmumus par soda naudām klubs ir pārsūdzējis tiesā, kas nozīmē, ka no 12 600 latu lielā soda pagaidām nekas nav maksāts, jo tiek gaidīts tiesas lēmums. "Kopš kluba atvēršanas kaut kas ir maksāts, bet sodi tiek pārsūdzēti, lai iegūtu laiku un nemaksātu. Kāds būs tiesas lēmums, tas jāgaida no tiesas," informē pašvaldības policijas pārstāve.

Galerijā: spilgtākie mirkļi no pēdējā pusgada laikā klubā Dstyle notikušajiem burziņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!