Foto: Mango

Pirmdien aizsākās publiska rīvēšanās starp grupas Eolika solistu Viktoru Zemgalu un kolektīva jubilejas tūres menedžeri Juri Milleru, un katram bija sava versija par to, kas novedis pie grupas šķelšanās. Tagad polemikā iesaistījusies arī Eolikas soliste Ilona Stepanova (attēlā).

Sarunā ar izklaides portālu Mango Stepanova neslēpj, ka kopš aizvadītās nedēļas nogales, kad publiski tapa zināms par nesaskaņām Eolikā un Zemgala aiziešanu no kolektīva, viņa par to vien domājot un nespējot nomierināties.

Runāt ar presi viņa nolēmusi pēc Zemgala publicētā viedokļa, kurā dziedātājs apvainojis Juri Milleru tūres laikā nopelnītās naudas neizmaksāšanā un citās ļaunprātībās, kas tad arī mākslinieku novedis pie lēmuma pamest grupu.

"Viss, ko Viktors ir teicis, ir klaji meli - to apliecinās gan pārējie grupas biedri, gan visi tie cilvēki, kas vasarā ar mums vienā autobusā braukāja pa Latviju. Juris ir lielisks menedžeris un norēķinājies ar mums līdz pēdējai kapeikai," stāsta Stepanova.

Skaidrojot Zemgala rīcību, viņa ilggadējā skatuves partnere ir pārliecināta, ka Zemgals aizgājis nevis tāpēc, ka viņam nebūtu samaksāts, bet tāpēc, ka neviens viņam nevēlējās maksāt tik daudz, cik viņš prasījis.

"Viktors ir apvainojies, ka nesaņēma tik daudz, cik gribēja. Viņš ir pārliecināts, ka mūs izmantoja. Jā, protams, mēs esam prece un mēs tiekam izmantoti - mūs ir jāpārdod. Ja Viktoru neapmierina šī cena, lai viņš pastaigā pa tirgu - varbūt tur kāds cits piedāvās vairāk," atzīst Stepanova.

Dziedātāja arī noraida Zemgala pārmetumus, ka Millers ir pārkāpis Eolikas likumu - viss, kas notiek kolektīvā, tur arī paliek -, jo pats mākslinieks bijis tas, kurš pirmais uzsācis publisko ķīviņu.

"Viktors iesāka šo karu, un lai viņš arī to vienatnē beidz! Man ir žēl, ka mans kolēģis, ko pazīstu jau vairāk nekā 30 gadus, ir šādi mums iespļāvis sejā pašās tūres beigās. Viktors visu laiku meklē kašķi. Viņš vienmēr ir to darījis," atklāj Zemgala skatuves partnere.

Uz jautājumu, vai Zemgals patiešām vairākus koncertus "norāvis", jo bijis pārlieku piedzēries, Stepanova atbild, korekti norādot, ka viņa savam kolēģim nav ne pirkusi pudeli, ne to turējusi,  tāpēc par šo lietu spriest neņemas, tomēr atzīst, ka tik pieredzes bagātam dziedātājam savas spējas tomēr vajadzētu prast aprēķināt.

Aizvadītajā sestdienā notikušais koncerts Viesītē arī bijis pēdējais piliens - Zemgals uzstājis, ka par uzstāšanos šādā nomales kaktā viņam ir jāsaņem divreiz vairāk, nekā bija runāts, un tad atteicies kāpt uz skatuves.

"Mēs no sākuma gājām pa vienam lūgties, tad visi četri, bet viņš mūs pasūtīja. Mēs viņu stundu gaidījām autobusā, lai dotos tālāk, bet viņš laikam domāja, ka gaidīsim mūžīgi. Tā nenotika, un mēs bez Viktora aizbraucām uz Daugavpili, kur bija nākamais koncerts," liktenīgos notikumus atceras Stepanova.

Viņa neslēpj, ka šis nav pirmais gadījums, kad Zemgala dēļ grupā rodas problēmas, tomēr šī ir pirmā tik dziļā krīze, ko viņš pats ir ne tikai izraisījis, bet arī padarījis par publiski apspriestu notikumu.

"Viktor, atjēdzies!" savu ilggadējo draugu aicina Stepanova un atzīst, ja vien Zemgals kolektīvā atgrieztos bez ultimātiem un ar nožēlu, viņi savu cīņu biedru pieņemtu atpakaļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!