Foto: F64

Otrdienas, 23. jūlija, vakarā Dzintaru koncertzālē ar vērienīgu koncertu tika dots starts jauno izpildītāju konkursam Jaunais vilnis 2013, kas vienkopus, kā ierasts, pulcē gan Krievijas šovbiznesa spīdekļus, gan ietekmīgus cilvēkus.

Atklāšanas koncertā uz skatuves kāpa virkne populārāko Krievijas estrādes mākslinieku - Valērija, Josifs Kobzons, Kristīna Orbakaite, Valērijs Ļeontjevs un daudzi citi Jaunajā vilnī vienmēr klātesoši izpildītāji.

Jau krietnu laiku pirms koncerta sākuma pie stingri apsargātajiem ieejas vārtiem drūzmējās liels ļaužu pūlis, un sanākušie ar ovācijām sagaidīja slavenos viesus, no kuriem daži arī mīļuprāt pozēja tautai un sirsnīgi to sveicināja.

Jaunā viļņa atklāšanas koncertu plašā pulkā apmeklēja arī daudz sabiedrībā zināmu cilvēku - uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš, Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans ar kundzi, uzņēmēji Irēna Pulkinena un Oskars Barševskis, politiķis Ainārs Šlesers ar ģimeni un daudzi citi.

Šī ir divpadsmitā reize, kad Jūrmala uzņem jauno izpildītāju konkursu Jaunais vilnis, un arī šogad tā apmeklētājiem sarūpēta daudzveidīga pasākumu programma, no kuras visvairāk tiek gaidīts dzejnieka, dziedātāja un komponista Leonīda Agutina autorvakars.

Konkursa finālā piedalīsies 16 dalībnieki no 12 pasaules valstīm, un Latvijas godu sīvajā sacensībā aizstāvēs bijušais grupas PeR dalībnieks Pēteris Upelnieks, kurš kopā ar grupu Jaunajā vilnī piedalījās jau 2010. gadā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!