Foto: Publicitātes foto

Ar koncertu Saulkrastos leģendārā popgrupa "Eolika" atklājusi savu 40. jubilejas koncerttūri.

Pagājušās nedēļas nogalē pašmāju popgrupa "Eolika" ar koncertu Saulkrastu estrādē atklāja savu 40 gadu jubilejas koncerttūri.

Uz skatuves, kā allaž, kāpa ne tikai lieliskais četrinieks – Olga Rajecka, Ilona Stepanova, Dainis Dobelnieks un Viktors Zemgals –, bet arī grupas dibinātājs, komponists Boriss Rezņiks un pavadošā grupa, klausītājus priecējot gan ar populārākajiem grupas hītiem, gan mazāk zināmām dziesmām. Sanākušie vairāki simti klausītāju varēja nopirkt preces ar grupas simboliku, piemēram, cepures ar "Eolikas" dibināšanas gadu – 1980.

Koncertā ieeja bija tikai vakcinētiem vai pēdējā pusgada laikā Covid-19 pārslimojušiem cilvēkiem. Kā portālam "Delfi" pauda grupas pārstāvis saziņai ar medijiem Sandis Mohovikovs, koncertu Saulkrastos apmeklēja vairāk nekā tūkstotis cilvēku.
Atgādināsim, ka grupu "Eolika" Boriss Rezņiks dibināja 60. gadu vidū, taču vispopulārākais grupas sastāvs ir 80. gadu pirmajā pusē tapušais kvartets: Viktors Zemgals, Dainis Dobelnieks, jaunā Olga Rajecka, kura nomainīja iepriekšējo dziedātāju Ilona Bāliņu, un Ilona Stepanova. Turpmākos piecus gadus "Eolika" bija viena no populārākajām Latvijas grupām. Šajā laikā tapa grupas lielākie hīti – "Zemeņu lauks", "Pasaule, pasaulīt", "Āgenskalna tirgus rīts", kā arī iznāca otrā lielā skaņuplate, kurā ierakstītas tobrīd grupas populārākās dziesmas. Savas pastāvēšanas laikā kvartets "Eolika" sniedzis vairāk nekā 4000 koncertu.

Grupas jubilejas koncerttūre ilgs līdz pat novembrim, kopskaitā sniedzot 12 koncertus dažādās Latvijas pilsētās. Biļetes var iegādāties "Biļešu paradīzes" mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!