Foto: Andrejs Sergejevs
Aizvadītā gada nogalē Saldus sporta kompleksā krāšņā lielkoncertā uz vienas skatuves satikās latviešu estrādēs leģendas un jaunās paaudzes izpildītāji, lai svinētu "Mikrofona aptaujas" jubileju. Koncertu vadīja kolorītās radio personības Lia Guļevska un Gunārs Jākobsons.

"Mikrofons" savulaik bija viena no Latvijas Radio populārakajām un klausītāju iemīļotākajām programmām, norāda lielkoncerta rīkotāji.

Pirms 50 gadiem tajā aizsākās ikgadējā latviešu dziesmu aptauja, kurā piedalījās daudzi desmiti komponistu un mūziķu. To klausījās un par savu dziesmu balsoja simtiem tūkstošu klausītāju.

"Mikrofona aptauja" kļuva teju par latviešu tautas mazajiem dziesmu svētkiem, ar savu tautisko garu un vienotību tuvinot dziesmoto revolūciju.

Koncertā uzstājās daudzas pašmāju estrādes zvaigznes – Žoržs Siksna, Uģis Roze, Guntis Veits un grupa "Credo", Mārtiņš Brauns, Jānis Lūsēns, Āris Ziemelis, Jānis Paukštello, Adrians Kukuvass, Viktors Zemgals, Olga Rajecka, Nauris Puntulis, Aija Vītoliņa, Ieva Sutugova, Dainis Skutelis, Andris Ābelīte, Olga Stupiņa, Inta Gudovska, Anita Levša, muzikālā apvienība "Vintāža" un citi skatuves mākslinieki.

Koncerts bija sapulcējis ne tikai vietējos, bet arī uz Saldu atvilinājis viesus no citām Latvijas pilsētām un nostūriem.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!