Foto: ānis Spigovskis/MicRec

Dziedātāja un komponiste Marta Ritova radījusi 11 jaunas bērnu dziesmas, kas apkopotas albumā "Draugu noslēpumi". Diska prezentācija otrdienas, 15. oktobra, vakarā notika pludmales sporta izklaides centrā "Palms Beach Culb".

Kā vēsta mūziķes pārstāvji, albums tapis pēc vokālās grupas "Rasa" lūguma. Albuma prezentācijā uzstājās vokālās studijas dalībnieki un izskanēja jauno dziesmu pirmatskaņojumi, kuros piedalījās arī pati kompozīciju autore.

"Godīgi sakot, Marta mani šoreiz pārsteidza. Tie, kas ir sekojuši Martas daiļradei, zina, ka Marta raksta pārsvarā apcerīgas un mūsdienīgas balādes. Taču šis albums ir krāsains un dzīvespriecīgs, azartisks un jautrs! Netrūkst arī kāda nopietnāka nots, taču tas ir tieši tik daudz, cik vajadzīgs. Esmu sajūsmā par dziesmām "Ķipari, pipari", kas kļūs par jaunu pirmskolu vokālo ansambļu hitu un varbūt vēl vairāk," stāsta albuma izdevējs , "Izdevniecības MicRec" vadītājs Guntars Račs.

Koncertam sekoja emocionāla studijas vadītājas Līvas Bondares pateicības runa. Klātesošie uzzināja, ka visu dziesmu autore Marta pati tieši pie Līvas savulaik apguvusi pirmās vokālās prasmes.

Savukārt pasākuma noslēgumā sekoja kārtīga bērnu ballīte ar kliņģeri un popkornu, kurā aktīvi piedalījās arī bērnu vecāki, starp kuriem bija arī skaistumkonkursu dalībniece un organizatore Katrīne Sauliete un basketbolists Kristaps Janičenoks.

Dziesmu vārdus jaunajam albumam sarakstījuši Martas radiniece Inga Cipe, daudzu Martas dziesmu līdzautors Toms Barons-Lūķis, kā arī pati Marta Ritova. Dziesmas ierakstīja un aranžēja Igors Voļhins, bet albumu kopumā producēja studijas "Rasa" vadītāja Līva Bondare. Dzīvespriecīgo albuma dizainu veidojusi māksliniece Kristiāna Kalniņa.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!