Foto: F64

Sestdienas, 27. aprīļa, vakarā ļaudis no visas Latvijas bija sabraukuši "Arēnā Rīga", kur norisinājās populārās pašmāju grupas "Musiqq" vērienīgais desmit gadu pastāvēšanas jubilejas koncerts.

Koncertā izskanēja dueta populārākie hiti – gan jaunas un nedzirdētas melodijas no nesen iznākušā albuma "10", gan labi zināmas un tautā iemīļotas kompozīcijas no grupas pirmsākumiem.

"Musiqq" savā dzimšanas dienā bija izdevies sapulcēt pilnu "Arēnu", un koncerta apmeklētājus gaidīja arī vairāki pārsteigumi.

Viens no tiem – dziesmā "Debesis iekrita tevī" grupai uz skatuves pievienojās mūziķis Renārs Kaupers.

Milzu popularitāti iemantojušais duets, kura sastāvā ir mūziķi Emīls Balceris un Marats Ogļezņevs, tika dibināts 2009. gadā, kad iznāca apvienības pirmais singls "Klimata kontrole". Šim skaņdarbam sekoja dziesma "Abrakadabra", kas kļuva par īstu hitu un grupai atnesa slavu.

Grupa izdevusi četrus studijas albumus – "Šī ir tikai mūzika" (2010), "Vēl viena mūzika" (2014) un "Silta sirds" (2015). Šopavasar tika laists klajā albums "10".

Grupa divas reizes ir plūkusi uzvaras laurus Latvijas Radio 2 rīkotajā pop un roka dziesmu aptaujā "Muzikālā banka" – 2009. gadā ar dziesmu "Abrakadabra", savukārt 2016. gadā aptaujā triumfēja kompozīcija "Debesis iekrita tevī."

Tāpat arī duets izmēģinājis spēkus "Eirovīzijā". 2011. gadā "Musiqq" Latviju konkursā Diseldorfā pārstāvēja ar dziesmu "Angel in Disguise" un ierindojās 17. vietā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!