Foto: DELFI

Pirmdien, 8. aprīlī, Rīgā, klubā El Divino notika starptautiskā jauno izpildītāju konkursa Jaunais vilnis Eiropas atlase, kurā par tiesībām pārstāvēt savu valsti popmūzikas dzīvē nozīmīgajā notikumā cīnījās arī vairāki Latvijas dziedātāji.

Pēc visu dalībnieku noklausīšanās organizatori lēma, ka divi piemērotākie no Latvijas ir Samanta Tīna un grupas PeR bijušais dalībnieks Pēteri Upelnieks, taču gala lēmums tiks paziņots 23. aprīlī.

Iesākumā šajā dienā žūrijas priekšā stājās bērnu Jaunā viļņa pretendenti no dažādām valstīm, bet pēc mazo dziedātāju uzstāšanās žūrija ķērās pie jauno izpildītāju konkursa potenciālo dalībnieku vērtēšanas.

Par tiesībām pārstāvēt Latviju šogad cīnījās vairāki dažādos konkursos jau sevi pierādījuši mākslinieki - Okartes skatuves otrās sezonas uzvarētājs Mārtiņš Ruskis, Okartes akadēmijas zvaigznes Nikolajs Puzikovs, Daumants Kalniņš, kurš pērn saņēma Spēlmaņu nakts balvu par spilgtāko debiju mūziklā Parīzes Dievmātes katedrāle, un Dāvids Kalandija, kurš jau divus gadus pēc kārta piedalījies Eirovīzijas nacionālajās atlasēs.

Starp Jaunā viļņa atlases dalībniekiem bija arī līdz šim mazāk zināmi skatuves mākslinieki - uz skatuves kāpa Dana o'Shee, dziedātāja Diana Moon kopā ar melnādaino kolēģi Ešliju Vašingu, Dinara, Elisa, Kamilla, Jonny un Nikita, kā arī potenciālie citu valstu pārstāvji.

Pēdējā brīdī uz atlasi pēc žūrijā sēdošās LienesCandy aicinājuma sociālajos tīklos ieradās arī dziedātāja Liene Šomase.

Jaunā viļņa Eiropas atlases žūrijā, kā jau ierasts, rosījās pats konkursa idejiskais "tēvs" un organizators Igors Krutojs ar saviem biedriem Aleksandru Revzinu un Aleksandru Rumjancevu, bet latviešus žūrijā pārstāvēja Intars Busulis un Inese Galante.

Pēc visu atlases dalībnieku noklausīšanās žūrijas komisija devās apspriesties, lai noskaidrotu, kuri no jaunajiem māksliniekiem mērosies spēkiem jūlija nogalē Jūrmalā notiekošajā konkursā, taču gala rezultāts tiks paziņots 23. aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!