Gada vērtīgākā dziesma - "Dievs tevi mīl"

Foto: Mango

Sestdien, 22. janvārī, olimpiskajā centrā Ventspils noslēdzās ikgadējā Latvijas radio 2 roka un popa dziesmu aptauja SEB Muzikālā banka 2010, kurā 15 fināla dziesmu konkurencē par vērtīgāko tika atzīta Nikolaja Puzikova izpildītā kompozīcija Dievs tevi mīl.

Šis bija jau desmitais gads, kad Latvijas radio 2 sadarbībā ar Ventspils pilsētu organizēja dziesmu aptauju SEB Muzikālā banka, un par godu apaļajai jubilejai šī apbalvošanas ceremonija bija īpaši krāšņa un pārsteigumiem piesātināta.

Muzikālās bankas finālā bija iekļuvušas piecpadsmit dziesmas - Roberta Pētersona izpildītā kompozīcija Cīrulis, grupas Labvēlīgais tips hits Čiekurs, egles dēls, Mika Dukura kopā ar tēvu un māsu izpildītā dziesma Hēlija balons, jaunā mūziķa Nikolaja Puzikova debijas hīts Dievs tevi mīl un aizvadītā gada uzvarētāji Musiqq ar dziesmām Dzimšanas diena un No desmit desmit.

Tāpat par klausītāju simpātijām cīnījās Roberta Lejasmeijera dziesma Rīts ir tālu vēl, ko izpildīja dziedātāja Candy, Lienes Šomases Ūdenskrāsas, Ivo Fomina dziesma Dažreiz, bītbokseru trio PeR un Daira izpildītā dziesma Līdzsvarā, rokera Kažas kompozīcija Tici vai nē, Aishas, Jāņa Stībeļa Jo tā grib mana sirds, Mika Dukura un Jūras akmentiņu kopā izpildītā dziesma Iedomājies, kā arī Laura Reinika hits Es skrienu un grupas Prāta vētra dziesma Gara diena.

Prāta vētru diemžēl fināla skatītājiem dzirdēt nebija iespējams - šīs grupas puiši vienīgie no finālistiem nebija mērojuši garo ceļu uz Ventspili.

Paralēli Muzikālās bankas fināla dziesmu izpildītājiem uz olimpiskā centra skatuves kāpa pašmāju estrādes leģenda Margarita Vilcāne, par "Latvijas rokenrola karali" dēvētais Pits Andersons, komponists un dziedātājs Niks Matvejevs un citi, bet muzikālo pavadījumu pasākumā nodrošināja diriģenta Normunda Šnē vadītais kamerorķestris Sinfonietta Rīga un Kristapa Krievkalna mūziķu grupa.

Īpaši izveidotā padomnieku komisija un Latvijas radio 2 klausītāji bija lēmuši, ka no 15 fināla dziesmām vērtīgākās dziesmas titulu nopelnījusi Nikolaja Puzikova izpildītā dziesma Dievs tevi mīl, otro vietu ieņēma Prāta vētra ar dziesmu Gara diena, bet trešajā vietā ierindojās Musiqq ar kompozīciju Dzimšanas diena.

Par "dziedošo policistu" dēvētais Puzikovs, kurš starptautisku slavu iemantoja LNT talantu šovā O!Kartes akadēmija, neraugoties uz aktīvo muzikālo darbību, vēl joprojām strādā Ogres policijā un turpina piedalīties dežūrās uz ielām, bet šī gada februārī viņš kopā ar Daci Upīti debitēs Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālajā atlasē, izpildot dziesmu It's Not Easy.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!