Foto: Publicitātes foto

Pašmāju hip hopa mākslinieka Nottāra un Okartes akadēmijā iepazītā jaunā dziedātāja Mārtiņa Gruntes (abi kopā attēlā) kopdarbs Perfekta diena radījis vērā ņemamu šūmēšanos sabiedrībā.

Visnotaļ kolorītais videoklips tiek kaislīgi apspriests sociālajos tīklos, liekot saķert galvas dažādiem pašmāju mūzikas ekspertiem, kā arī tam jau radītas pat vairākas parodijas.

Dziesmas un videoklipa līdzautors Mārtiņš Grunte par savas mākslinieciskās jaunrades šedevram veltīto kritiku gan nesatraucas un klausītājus mierina ar ziņu, ka dziesmas videoklips tapis vien joka pēc.

"Sabiedrības radīto ažiotāžu neuztveru kā kritiku, jo, kā smejoties saku, joks ir izdevies. Šodien, ieejot YouTube, konstatēju, ka videoklipam jau ir savākušies 29 000 skatījumu, kas trīs dienu laikā nebūt nav maz.

Vēl neesmu izlasījis cilvēku atsauksmes par dziesmu interneta portālos, bet sociālajos tīklos manāms liels satraukums. Cilvēki šai dziesmai pat ir radījuši paši savus videoklipus, ko pārsūta draugiem.

Tad nu varu secināt, ka mūsu joks ir izdevies un esam panākuši, lai par mums runā. Ja cilvēkiem neinteresētu, viņi klipu neskatītos, bet ir panākts tieši pretējs efekts," sarunā ar DELFI Izklaide atklāj Grunte.

"Ar tendenciozu un nenopietnu manieri videoklipu filmējām apzināti. Tas taču ir skaidri redzams jau sākumā, kur četratā stāvam, pirkstus pie zodiem pielikuši. Tas nav nopietns gabals.

Videoklips, mūsuprāt, ir ļoti smieklīgs, un uzreiz ir redzams, ka pie tā nav īpaši strādāts un arī stāsts nav iznests līdz galam. Par to es arī diez ko nesatraucos, jo dziesma jau pašā sākumā tika ātri uztaisīta un ielikta YouTube cilvēku vērtēšanai ar domu - redzēsim, kas notiks," skaidro jaunais mūziķis.

"Mēs paši saprotam, ka tas ir pozitīvi smieklīgs gabals un uz šādas nots to arī nodevām sabiedrības vērtējumam. Lielākais mīnuss varbūt ir vien tajā, ka jau no paša sākuma šo dziesmu nepozicionējām kā joku, liekot sabiedrībai domāt, ka videoklips ir nopietni domāts.

Vēlos uzsvērt, ka tas vienkārši ir aicinājums beidzot izkāpt ārā no ikdienas rutīnas un pozitīvs joks, lai cilvēkiem būtu, par ko pasmieties," nosaka Grunte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!