Foto: DELFI

Muzikālais televīzijas šovs Koru kari 3 sabiedrībā radījis plašu rezonansi, un jo īpaši asa kritika veltīta šova žūrijas pārstāvjiem, to skaitā dziedātājai un šova otrās sezonas uzvarētājai Ievai Kerēvicai (attēlā).

Šajā sakarā dziedātāja atklāj vērtēšanas procesa specifiku, atspēkojot arī pret sevi un pārējiem žūrijas locekļiem vērstos pārmetumus.

"Kā zināms, visiem tāpat nav iespējams izdabāt, tādēļ par sabiedrības pausto kritiku lieki nepārdzīvoju. Ko gan es uz to visu varu atbildēt?

Ja ir cilvēki, kas runā un mūs kritizē, tad varbūt varam mainīties vietām - lai viņi sniedz profesionālu koru snieguma vērtējumu šova studijā, savukārt es varēšu redzēto komentēt pie televīzijas ekrāna, un varbūt tieši man tad būs šī asā reakcija," sarunā ar DELFI Izklaide savu nostāju pauž mūziķe.

"Ne velti žūrijā sēž tādi cilvēki, kā, piemēram, Edgars, un ne velti mēs tur esam uzaicināti. Pastāv iespēja, ka šo to no tā visa mēs tomēr arī saprotam.

Tāpat pieļauju, ka pastāv atšķirība starp to, ko skatītāji redz televīzijā, un to, ko mēs redzam filmēšanas studijā. Tādēļ arī kāds no žūrijas komentāriem var izraisīt asas diskusijas un viedokļu nesakritību, jo televīzijā viena otra priekšnesuma nianse var tikt palaista garām," spriež Kerēvica.

"Es pati esmu bijusi šova abās pusēs, esot gan tā, kura vērtē, gan tā, kuru vērtē. Nezinu, vai mani komentāri pēc priekšnesumiem ir kas ārkārtīgi netaisns, jo visiem koriem taču ir patiesi labas atzīmes. Tāpēc nesaprotu, kur ir šī problēma!

Mani vērtēšanas kritērija ir tehniskā precizitāte, kora kopīgais skanējums, priekšnesuma vizuālā kvalitāte un dalībnieku kopējā enerģētika, kas valda uz skatuves. Tās ir pamatlietas, kas saistās ar jebkuru skatuvisku uzvedumu," nosaka dziedātāja.

"Mēs noteikti neesam tur, lai ar kādu cīnītos. Tiesības uz viedokli ir gan skatītājiem, gan man, gan pārējiem žūrijas locekļiem, un man šai gadījumā nav sajūtas, ka es kādam būtu nodarījusi pāri.

Ja kāds uzskata, ka žūrijas vērtējuma dēļ šovu pameta Rīgas Zilais koris, tad tam noteikti nepiekrītu, un tie ir vislielākie maldi, jo, pēc manām domām, šis bija viens no interesantākajiem koriem, un ceru, ka viņi tiks atpakaļ atgriešanās raidījumā," piebilst Kerēvica.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!