Lai gan aizvadītās nedēļas izskaņā Eirovīzijas nacionālajā atlasē uzvaras laurus plūca grupa Aarzemnieki, milzīgu ievērību izpelnījās arī leģendārā skatuves māksliniece Olga Rajecka. Šo dziedātājai veltīto ažiotāžu pamanījuši arī interneta jokdari, kuri par to pasmējušies.

Īpaši lielā cieņā tīmekļa jokdariem ir 2004. gada filmas Sakāve (Downfall), kas vēsta par nacistiskās Vācijas līdera Ādolfa Hitlera dzīves pēdējam divpadsmit dienām, epizode, kurā fīrers izgāž dusmas uz saviem padotajiem.

Jokdari iecienījuši šo ainiņu papildināt ar subtitriem, kuros asprātīgi un ironiski tiek pausts Hitlera viedoklis par dažādām aktuālām tēmām, un šoreiz fīrers izteicis savas domas par Eirovīzijas nacionālās atlases rezultātiem, kuri, jāatzīst, pamatīgi šokējuši nacistu līderi.

Videoklipā atklājas, ka Hitlera favorīte konkursā bijusi Rajecka un viņas kompozīcija Saule riet. Tāpat nacistu līderis arī pastāsta, ka viņš ar zviedru dīdžeju Avicii sarunājis, la tas Olgai sagādā dziesmu, un viņas uzvara jau bijusi izplānota.

Hitlers pats esot atlasījis dejotājus Rajeckas priekšnesumam, un viņš ir pilnīgi pārliecināts, ka Eirovīzijā Latvijas pārstāvim jādzied latviešu valodā. Viņš neslēpj, ka ir ļoti sašutis par nacionālās atlases rezultātiem, jo tagad nāksies ne tikai plakātus pārveidot, bet arī mācīties Aarzemnieku dziesmas vārdus.

Kā noslēgumā atklāj fīrers, viņš ilgi gaidījis, kad Olgai vairs nebūs sešpadsmit, un abi visu mūžu plānojuši, ka viņa uzvarēs Eirovīzijā, taču tagad viss ieguldītais darbs ir vējā.

Šis videoklips publicēts tīmekļa vietnes Youtube kanālā LVminiTV, un nelielajam sižetam dažu dienu laikā izdevies iemantot visai lielu popularitāti pašmāju interneta lietotāju vidū.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!