Foto: Kevin Chiu

Ceturtdien, 10. maijā, risināsies "Eirovīzijas" otrais pusfināls, kurā uzstāsies Latvijas pārstāve Laura Rizzotto. Tiesa, arī trešdienas vakars viņai būs gana atbildīgs – tiks aizvadīts lielais ģenerālmēģinājums, kurā viņas priekšnesumu vērtēs starptautiska žūrija.

Kā vēsta Latvijas "Eirovīzijas" delegācijas pārstāve Līga Andžāne, trešdien tiek aizvadīti divi ģenerālmēģinājumi – pēcpusdienā un vakarā. Pirmajā no tiem piedalās arī akreditētie mediju pārstāvji. Savukārt otrajā priekšnesumus vērtēs 110 žūrijas locekļi no 22 valstīm.

Izšķirošais ģenerālmēģinājums sāksies pulksten 22 pēc Latvijas laika. Tajā konkursantiem sevi būs jāparāda pēc iespējas labāk, jo viņus vērtēs žūrija. Šis balsojums veidos pusi no rezultātiem un turpmākās 24 stundas tiks turēts lielā slepenībā.

Ģenerālmēģinājums žūrijas locekļiem, kas visi ir mūzikas industrijas profesionāļi, tiek pārraidīts ar satelīta starpniecību, un viņu individuālie balsošanas rezultāti tiek turēti noslēpumā līdz pat konkursa finālam.

Kopumā konkursu vērtē 215 žūrijas locekļi – pieci katrā no 43 šī gada konkursa dalībvalstīm. Latvijas žūrijas sastāvā ir dziedātājas Aminata Savadogo un Annija Putniņa, mūziķis Valts Pūce, dīdžejs un producents Mārtiņš Makreckis (Makree), kā arī Latvijas Mūzikas attīstības biedrības "Latvijas Mūzikas eksports" izpilddirektore Agnese Cimuška. Žūrijai ir jāvērtē dziedātāja vokālais izpildījums, skatuves priekšnesums, dziesmas kompozīcija un oriģinalitāte, kā arī kopējais iespaids par uzstāšanos.
Foto: Kevin Chiu

Profesionālās žūrijas balsojums veidos 50% no otrā pusfināla rezultātiem. Otrus 50% veidos 19 otrā pusfināla dalībvalstu skatītāju balsojums, kā arī skatītāju balsojums no Francijas, Vācijas un Itālijas. Tātad par Latviju rītvakar balsot varēs tikai otrā pusfināla dalībvalstis un trīs jau minētās "lielā piecinieka" valstis.

Otrajā pusfinālā Laura sacentīsies ar pārstāvjiem no Norvēģijas, Rumānijas, Serbijas, Sanmarīno, Dānijas, Krievijas, Moldovas, Nīderlandes, Austrālijas, Gruzijas, Polijas, Maltas, Ungārijas, Zviedrijas, Melnkalnes, Slovēnijas un Ukrainas. Jau vēstīts, ka Latvijas pārstāve ar dziesmu Funny Girl uz skatuves kāps ar 14. kārtas numuru.

Atgādinām, ka pirmajā pusfinālā uzvaras laurus plūca Austrijas, Igaunijas, Kipras, Lietuvas, Izraēlas, Čehijas, Bulgārijas, Albānijas, Somijas un Īrijas pārstāvjiem. Piedāvājam aplūkot aizkulišu kadrus, kuros iemūžinātas Lauras gaitas ģenerālmēģinājumu dienā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!