Foto: DELFI

Sestdien, 9. februārī, koncertzālē Palladium un Latvijas Televīzijas tiešraidē tika noskaidroti otrie seši Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases izpildītāji, kuri 16. februārī tiksies Ventspilī Dziesmas 2013 finālā.

Otrajā pusfinālā savas dziesmas atrādīja Ieva Sutugova, Dāvids Kalandija un Dināra, Rūta Dūduma, Andris Kivičs, Marta Ritova, Niko, Kristīne Šomase, kā arī grupas 4 vēji, Framest un Aiwink.

Otro dienu pēc kārtas uz skatuves kāpa grupa Pieneņu vīns: piektdien viņi izpildīja dziesmu Better Than You, bet sestdien - The One. Un arī grupa PeR šogad startēja ar divām dziesmām: piektdien - ar Sad Trumpet, bet sestdien - ar Here We Go.

Pēc skatītāju un žūrijas balsu saskaitīšanas noskaidrojās, ka no otrā pusfināla tālāk tika sekojošas dziesmas: Cold Heart (Ieva Sutugova), Fool in Love (Dāvids Kalandija un Dināra), The One (Pieneņu vīns), Here We Go (PeR), I Am Who I Am (Marta Ritova) un One (Niko).

Jau ziņots, ka no pirmā pusfināla, apkopojot skatītāju un žūrijas balsojumu, ar savām dziesmām tālāk tika Samanta Tīna, Antra Stafecka, Sabīne Berezina, LieneCandy, grupa PeR un grupa Headline ar Lauri Busuli priekšgalā.

Līdz ar to Eirovīzijas nacionālās atlases finālā grupa PeR iekļuva ar savām abām dziesmām, un tālāk tika arī abas dziesmas ar lakonisko nosaukumu One.

Šogad abu pusfināla, kā arī fināla vadīšana uzticēta jaunajiem aktieriem - Valmieras teātra pārstāvim Mārtiņam Meieram, kā arī Nacionālā teātra aktrisēm Madarai Botmanei un Antai Aizupei.

Savukārt žūrijā šogad ir LTV pārstāve Ieva Rozentāle, Aija Strazdiņa, Aija Vītoliņa jeb Amber, Ģirts Lūsis jeb Zirgs, Kārlis Auzāns, Jegors Jerohomovičs, beļģu dziedātāja Lara Bellerose un citi.

Jau ziņots, ka sākotnēji Eirovīzijai bija pieteiktas 120 dziesmas, no kurām pusfinālam tika atlasītas 24, bet fināla cīņai kvalificējušās 12.

Dziesma 2013 fināls notiks jau pēc nedēļas - 16. februārī Ventspilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!