Foto: DELFI

Ceturtdienas, 25. jūlija, vakarā Dzintaru koncertzālē noslēdzās festivāla Jaunais vilnis 2013 otrā konkursa diena – šajā vakarā jaunie talanti uz skatuves kāpa kopā ar pieredzes bagātākiem izpildītājiem.

Šajā vakarā uz Dzintaru koncertzāles skatuves varēja redzēt virkni izpildītāju, kuri savu slavu kaldinājuši, daļēji pateicoties tieši Jaunajam vilnim - jaunajiem talantiem palīdzēja Sergejs Lazarevs, Irina Dubcova, Džamala, Ivans Dorns un citi agrāko gadu konkursanti.

Latvijas pārstāvis Pēteris Upelnieks par savu skatuves partneri bija izvēlējies dziedātāju LieniCandy (viņa gan uz šo vakaru bija atkal pārbrendingojusies par Candy), un abi izpildīja Raimonda Paula dziesmu Любовь настала.

Tiesa, latviešu dziedātājam jau atkal neizdevās pārliecināt bargo žūriju, un viņš kopumā saņēma nieka 104 punktus.

Pirmajā konkursa dienā ne vienu vien izbrīnīja itāļu dziedātāja Toto Kutunjo lēmums Upelniekam piešķirt tikai astoņus punktus, kamēr pārējiem viņš deva maksimālo vērtējumu, un arī otrajā konkursa dienā ārzemju viesis savu viedokli par latvieša dziedātprasmi nebija mainījis - Upelnieka sniegumu viņš novērtēja ar astoņiem punktiem.

Ceturtdienas koncertā Upelnieks un Ukrainas pārstāvis Arkādijs Voitjuks saņēma mazāko punktu skaitu, un pēc otrās konkursa dienas 16 dalībnieku kopvērtējumā Latvijas pārstāvis ar 211 punktiem ieņem stabilu pirmspēdējo vietu.

Līdera pozīcijas ar 241 punktu saglabājis garākais Jaunā viļņa 2013 dalībnieks - Kubas pārstāvis Roberto Kel Toress, kuram nacionālo hitu koncertā palīdzēja dziedātāja Gabriela.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!