Foto: Privātais arhīvs

Jau sestdien, 24. augustā, Sočos sāksies jauno izpildītāju konkurss "Jaunais vilnis", kas ilgs līdz pat 29. augustam. Muzikālās sacīkstes priekšvakarā atklāts žūrijas sastāvs, un tapis zināms, ka tajā gozēsies arī Latvijas dziedātājs Intars Busulis.

Kā liecina konkursa organizatoru izplatītā informācija, žūrija sastāvēs no desmit jomas profesionāļiem. Tās priekšsēdētājs būs "Jaunā viļņa" "tēvs", komponists Igors Krutojs.

Konkursantus vērtēs tādi novērtēti un populāri ar mūziku saistīti ļaudis kā Igors Nikolajevs, Filips Kirkorovs, Antons Beļajevs, Sergejs Lazarevs, Andželika Varum, Leonids Agutins, Dimitriss Kontopuloss, Intars Busulis un arī mūzikas kanāla "Muz TV" ģenerāldirektors Armans Davletjarovs.

Jāatzīmē, ka Busulis, kurš 2005. gadā pats triumfēja konkursā, kas tolaik vēl notika Jūrmalā, žūrijā piedalās un jaunos talantus vērtē ne pirmo gadu.

Gaidāms, ka viņš kā īpašais mākslinieks konkursa ietvaros arī kāps uz skatuves ar pārsteiguma priekšnesumu.

Jāatzīmē, ka šis ir jau piektais gads, kad savulaik Jūrmalā notikušais festivāls norisinās Sočos. Runas par "Jaunā viļņa" aiziešanu no Jūrmalas sākās jau 2014. gada konkursa norises laikā, kad pasākuma rīkotājs Igors Krutojs bija ņēmis ļaunā Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča pēdējā brīdī pirms konkursa noteikto aizliegumu Latvijā iebraukt nu jau nelaiķim Josifam Kobzonam, Valērijai un Oļegam Gazmanovam. 2015. gada sākumā oficiāli tapa zināms, ka konkurss tiek pārcelts uz Sočiem.

Šogad konkursa finālā piedalās 13 dalībnieki no 11 dažādām valstīm, tajā skaitā ASV un Kubas. Latviju konkursā pārstāv meiteņu grupa "Radio trio". Jāatzīmē, ka 2017. un 2018. gadā Latvijas mūziķi nespēja kvalificēties konkursa finālam.

Latvijas dziedātāji konkursā ir uzvarējuši divas reizes – 2004. gadā uzvaras laurus plūca grupa "Cosmos", bet gadu vēlāk konkursā triumfēja jau iepriekš minētais Busulis. Savukārt 2016. gadā Sočos Latviju pārstāvēja dziedātāja Samanta Tīna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!