Foto: Privātais arhīvs

Pirmdien, 26. augustā, Sočos tika aizvadīta jauno izpildītāju konkursa "Jaunais vilnis" pirmā muzikālās sacīkstes diena, un tās noslēgumā Latvijas pārstāves – grupa "Radio trio" – 13 dalībnieku konkurencē ierindojās sestajā vietā.

Godinot Krievijas estrādes primadonnas Allas Pugačovas jubileju, Latvijas pārstāves – Gabriēla Zvaigznīte, Madara Dzintara-Pluša un Katrīna Anna Vīgante jeb grupa "Radio trio" – izpildīja maestro Raimonda Paula kompozīciju "Maestro". "Radio trio" priekšnesums kopsummā tika novērtēts ar 81 punktu.

Šogad konkursa finālā piedalās 13 dalībnieki no 11 dažādām valstīm, tajā skaitā ASV un Kubas. Jau vēstīts, ka 2017. un 2018. gadā Latvijas mūziķi nespēja kvalificēties konkursa finālam.

Konkursantus žūrijā vērtē tādi novērtēti un populāri ar mūziku saistīti ļaudis kā Igors Nikolajevs, Filips Kirkorovs, Antons Beļajevs, Sergejs Lazarevs, Andželika Varum, Leonids Agutins, Dimitriss Kontopuloss, Intars Busulis un arī mūzikas kanāla "Muz TV" ģenerāldirektors Armans Davletjarovs. Žūrijas priekšsēdētājs ir konkursa "tēvs" Igors Krutojs.

Latvijas dziedātāji konkursā ir uzvarējuši divas reizes – 2004. gadā uzvaras laurus plūca grupa "Cosmos", bet gadu vēlāk konkursā triumfēja jau iepriekš minētais Busulis. Savukārt 2016. gadā Sočos Latviju pārstāvēja dziedātāja Samanta Tīna.

Šis ir jau piektais gads, kad savulaik Jūrmalā notikušais festivāls norisinās Sočos. Runas par "Jaunā viļņa" aiziešanu no Jūrmalas sākās jau 2014. gada konkursa norises laikā, kad pasākuma rīkotājs Igors Krutojs bija ņēmis ļaunā Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča pēdējā brīdī pirms konkursa noteikto aizliegumu Latvijā iebraukt nu jau nelaiķim Josifam Kobzonam, Valērijai un Oļegam Gazmanovam. 2015. gada sākumā oficiāli tapa zināms, ka konkurss tiek pārcelts uz Sočiem.

View this post on Instagram

✨✨✨

A post shared by Radio trio (@radio_trio) on Aug 26, 2019 at 10:52pm PDT

View this post on Instagram

Mīļš paldies visiem par atbalstu! Šāds bija vakardienas rezultāts!💃🏼♥️🇱🇻

A post shared by Radio trio (@radio_trio) on Aug 26, 2019 at 10:59pm PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!