Foto: RIA Novosti/Scanpix

Runas par to, ka jauno izpildītāju konkurss Jaunais vilnis vairs nenotiks Latvijā, sākās jau šī gada konkursa norises laikā, bet tagad tas paziņots oficiāli – Jaunais vilnis dodas prom no Jūrmalas.

Kā vēsta Krievijas mediji, konkursa idejiskais tēvs un organizators Igors Krutojs aģentūrai RIA Novosti ceturtdien, 27. novembrī, paziņojis, ka ir nolemts Jauno vilni pārcelt uz citu vietu.

To, kura tad būs laimīgā pilsēta, kas pie sevis varēs uzņemt vecās paaudzes Krievijas šovbiznesa zvaigznes, kā arī politiķus, uzņēmējus un citus ietekmīgus vīrus, pasākuma organizatori paziņošot līdz gada beigām. 

Pēdējos gados regulāri uzvirmoja runas, ka Jaunais vilnis varētu pamest Jūrmalu, bet vienmēr tā organizatori tomēr bija lēmuši 2002. gadā aizsākto tradīciju turpināt.

Pērn īsi pirms Jaunā viļņa sākšanās Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs pieņēma lēmumu aizliegt Latvijā iebraukt tādiem skatuves māksliniekiem kā Valērija, Josifs Kobzons un Oļegs Gazmanovs.

Tas ļoti saērcināja Krutoju, un viņš neslēpa – šāda Latvijas valsts attieksme varētu arī kļūt par iemeslu Jaunā viļņa atvadām no Jūrmalas, jo "viņa pacietībai ir robežas".

Kā iespējamās vietas, kur varētu notikt Jaunais vilnis, tiek minētas Krima, Soči, Baku, Kazaņa un Kaļiņingradas apgabals, bet nevar izslēgt iespējamību, ka konkursa rīkotāji sagādās vēl kādu pārsteigumu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!