Foto: AP/Scanpix/LETA

No 24. līdz 29. augustam Sočos, Krievijā, notiks ikgadējais jauno izpildītāju konkurss "Jaunais vilnis", kas pulcēs ne tikai daudzsološus konkursantus no dažādām valstīm, tostarp arī Latvijas, bet arī pieredzes bagātus mūziķus un starptautiska mēroga zvaigznes.

Organizatoru izplatītā informācija liecina, ka festvāla noslēguma ceremonijā 29. augustā uzstāsies kāda ļoti īpaša viešņa – populārā britu popzvaigzne Rita Ora.

Tāpat arī kā viesmākslinieki "Jaunajā vilnī" uzstāsies krievu dziedātājs Sergejs Lazarevs, latviešu mūziķis Intars Busulis, ukraiņu zvaigzne Džamala un daudzi citi zināmi mākslinieki.

Jau vēstīts, ka Latviju konkursā pārstāvēs meiteņu grupa "Radio trio". Aprīļa beigās Maskavā norisinājās konkursa ''Jaunais vilnis'' internacionālā dalībnieku atlase, kurā piedalījās vairāki latviešu dziedātāji.

Lai gan 2017. un 2018. gadā Latvijas mūziķi nespēja kvalificēties konkursa finālam, šogad ''Radio trio'' vienīgās no Latvijas izcīnīja iespēju pārstāvēt valsti starptautiskajā konkursā.

''Jaunais vilnis'' ir starptautisks popmūzikas dziesmu konkurss, kas no 2002. gada norisinājās Jūrmalā, bet 2014. gadā pārcēlās uz Sočiem. Latvijas dziedātāji konkursā ir uzvarējuši divas reizes – 2004. gadā uzvaras laurus plūca grupa "Cosmos", bet gadu vēlāk konkursā triumfēja Intars Busulis. Šogad konkursa finālā piedalās 13 dalībnieki no 11 dažādām valstīm, tajā skaitā ASV un Kubas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!