Foto: Vida Press

Nevar noliegt, ka viena no spilgtākajām un apspriestākajām starptautiskā dziesmu konkursa Eirovīzija dalībniecēm ir Austrijas pārstāve Končita Vursta (attēlā), kura ir transvestīts un kuras seju rotā iespaidīga bārda. Tiesa, pirms pāris gadiem viņa bija pavisam parasts puisis.

Jau vēstīts, ka Končita patiesībā ir 25 gadus vecs puisis vārdā Toms Noirvits, kurš pirms aptuveni trīs gadiem nolēma uzstāties kā dāma un izvēlējās pseidonīmu "Wurst", kura tulkojuma dēļ viņš medijos tiek dēvēts par "Eirovīzijas desiņu".

Savulaik puisis darbojies kā skatlogu dekorators, un viņa aicinājums vienmēr bijusi mode, mūzika un skatuve, taču apņēmīgā jaunieša pūliņi iegūt atpazīstamību Austrijā nevainagojās panākumiem - kā vīrietim viņam neizdevās gūt vērā ņemamus sasniegumus šovbiznesa sfērā.

Tiesa, viss mainījās brīdī, kad viņš nolēma pārtapt par "bārdaino desiņu" - drīz vien ekscentriskais un krāšņais transvestīts iemantoja popularitāti savā dzimtenē, un, pateicoties Eirovīzijai, Končitas slava ir tikai augusi, un tagad par viņu runā visa Eiropa.

Jau vēstīts, ka šogad Latvijā beidzot tika nodibināts Eirovīzijas konkursa fanu klubs, un šīs apvienības aktīvisti marta izskaņā Rīgā bija noorganizējuši preses konferenci, kurā viesojās arī slavenā Končita.

Viņa ir arī to veiksminieku sarakstā, kam šogad izdevies izkļūt no Eirovīzijas pusfināla un izcīnīt tiesības uzstāties konkursa lielajā finālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!