Foto: DELFI

Februārī tiks noskaidrots, kura no 24 Eirovīzijas nacionālās atlases Dziesma 2013 pusfinālā iekļuvušajām dziesmām būs tiesīga pārstāvēt Latviju uz lielās konkursa skatuves, un mūziķi jau sākuši aktīvi strādāt pie saviem priekšnesumiem.

Samanta Tīna (attēlā pa labi), kura pusfinālā piedalīsies ar dziesmu I Need a Hero, par mēģinājumu vietu izvēlējusies savu mājas studiju, kur viņa kopā ar komandu ik pārdienas pa pāris stundām gatavojas nozīmīgajai uzstāšanās reizei.

Kopā ar Samantu uz nacionālās atlases skatuves kāps trīs fona dziedātājas - Madara Rubene, kura jau sadziedājusies ar vairākiem populāriem skatuves māksliniekiem, šovā Dziedošās ģimenes iepazītā Iveta Baumane, kā arī Madara Celma, kura pati savulaik mēģinājusi cīnīties par tiesībām piedalīties Eirovīzijā.

Gatavojoties Eirovīzijas atlasei, Tīna turpina sadarbību ar pieredzes bagāto Niku Matvejevu, kurš dziedātājai jau veiksmīgi palīdzējis gatavoties konkursam Slāvu bazārs, Ulda Stabulnieka piemiņas koncertam un citiem lieliem pasākumiem.

Paralēli vokālajām nodarbībām un mēģinājumiem tiek aktīvi spriests par priekšnesuma un "eirodziesmas" videoklipa scenārijiem, kā arī ar lielu satraukumu tiek gaidīts Samantas tērps, kas pēc pasūtījuma šūdināts Ķīnā un šobrīd ceļo uz Latviju.

"Protams, ka man ir uztraukums pirms konkursa, bet tā drīzāk ir cīņa pašai ar sevi, nevis ar citiem konkursa dalībniekiem. Tas ir nevis mūziķu konkurss, bet dziesmu sacensība, un gribas savu dziesmu parādīt tā, kā tas iecerēts," par sajūtām pirms pusfināliem stāsta Samanta Tīna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!