Populārais pašmāju skatuves mākslinieks Sandis Kiops (attēlā) kopš savas muzikālās karjeras pirmsākumiem piedzīvojis krasas skatuviskā tēla pārvērtības. Izrādās, kolorītais skandālists savu ceļu pretim panākumiem sācis kā maigs romantiķis.

Video krātuvē YouTube Sandis pats publicējis video, kurā nu jau par Latvijas šovbiznesa leģendu kļuvušais mūziķis redzams tālajā 1998. gadā, kā nesen pilngadību sasniedzis Daugavpils mūzikas koledžas vokālās nodaļas students uzstājamies Viesītes mūzikas festivālā Mazais bānītis.

Video redzams, kā tobrīd vēl zaļais un jauneklīgais Kiops izpilda divas paša sacerētas kompozīcijas, no kurām otrā dziesma tapusi īstās mīlas mokās un veltīta viņa otrajai jaunības dienu mīlestībai Lienai Subatiņai.

Klausoties liriski dziedošajā jauneklī, par to Kiopu, kādu pazīstam šodien, liecina vien puiša maigais balss tembrs ar sulīgo vibrato, ko esam dzirdējuši arī populārajā hitā Pīlādžoga, un nedaudz ekscentriskā un drosmīgā skatuves tērpa izvēle.

Video fragmentā Kiopa uzstāšanos piesaka Gvido Linga. "Cik sen tas bija, bet liekas, ka vakar... Arī Linga vēl tik jauns," pie 15 gadus vecā video pierakstījis Kiops.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!