Iepriekšējos gados ap šo laiku daudz uzmanības tika pievērsta Jūrmalā notiekošajam jauno izpildītāju konkursam Jaunais vilnis, bet šogad atliek vien gremdēties atmiņās par aizgājušo gadu krāšņumu.

Pirmo reizi Jaunais vilnis Jūrmalā norisinājās 2002. gadā, un kopš tās vasaras ik gadu jūlija izskaņā tur sabrauca gan Krievijas estrādes zvaigznes, gan citu valstu izpildītāji, lai priecētu smalko publiku un TV skatītājus.

Pēdējo gadu laikā par lielāko intrigu festivāla gaidās ierasti kļuva jautājums, vai Jūrmalā ieradīsies Alla Pugačova, un, lai gan viņa un festivāla organizatori bija paguvuši sastrīdēties, pērn Jaunā viļņa dīva atkal bija uz strīpas un pat tika godināta jubilejas koncertā.

Jaunais vilnis bija arī lieliska iespēja sekot līdzi tam, kā mūžīgo jaunību cenšas saglabāt tādas Krievijas estrādes zvaigznes kā Filips Kirkorovs, Valērijs Ļeontjevs, Josifs Kobzons, Boriss Moisejevs un citi pastāvīgie festivāla mākslinieki, bet starp daiļā dzimuma pārstāvēm īpaši jāizceļ Laima Vaikule, kura visus 13 festivāla gadus viesus priecēja ar savu spilgto un eksravaganto stilu.

Protams, tikpat lielu uzmanību kā šovbiznesa zvaigznes ierasti izpelnās arī pasākuma viesi, starp kuriem netrūkst bagātu un ietekmīgu vīru, bet tā arī nepārspēts palika 2010. gads, kad Jaunā viļņa organizatora Igora Krutoja jubilejas burziņu Jūrmalā apmeklēja pats Romans Abramovičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!