Foto: DELFI

Ar pamatīgām lietusgāzēm un latviešu estrādes leģendas – grupas "Eolika" koncertu 1. jūnijā atklāta vasaras koncertsezona K. K. fon Stricka villas dārzā. Klausītāji gan koncertā neredzēja ilggadējo "Eolikas" dalībnieci Ilonu Stepanovu.

Leģendārās grupas "Eolika" koncertā fon Stricka villā uz skatuves nekāpa Ilona Stepanova, kura kvartetā dzied jau kopš septiņdesmito gadu beigām. Viņas vietā līdzās Olgai Rajeckai, Dainim Dobelniekam un Viktoram Zemgalam uzstājās plašākai publikai mazpazīstamā dziedātāja Beāte Meldere.

Kā portālam "Delfi" paskaidroja Olga Rajecka, kolēģe Stepanova maija izskaņā, kad Liepājā ar vērienīgu ballīti tika atklāts koncertdārzs "Pūt, vējiņi!", stipri saaukstējusies. "Tur bija ļoti auksti, un diemžēl dažreiz cilvēki saslimtst. Ilonai trīs dienas bija temperatūra un elpceļu iekaisums, viņa ārstējas un būs uz strīpas Jēkabpilī," saka Rajecka. Jēkabpils koncerts paredzēts 11. jūnijā.

Dziedātāja arīdzan paskaidro, ka Beāte Meldere kopā ar "Eoliku" uzstājusies jau pirms četriem gadiem Anglijā, kad "Bērzes strazdos" tika svinēti Līgosvētki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!