Foto: DELFI

Aptuveni 1000 Tatarstānas iedzīvotāju parakstījuši petīciju, kurā aicināts popmūzikas konkursu Jaunais vilnis, kas līdz šim tika rīkots Jūrmalā, pārcelt uz Tatarstānas galvaspilsētu Kazaņu.

Trešdien, 3. decembrī, Kazaņā izveidoti aptuveni 30 parakstu vākšanas punkti, kā arī organizēta iespēja parakstīties tīmeklī.

Piektdien iedzīvotāju parakstītais dokuments nosūtīts uz Maskavu iesniegšanai Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, aģentūrai TASS pavēstījis pilsētas mērs.

Jau vēstīts, ka novembrī festivāla organizators Igors Krutojs pavēstīja - tiekot meklēta jauna festivāla norises vieta, un starp iespējamajām vietām, kur 2015. gadā, varētu notikt Jaunais vilnis, minēta arī Kazaņa.

Šonedēļ Krievijas mediji jau steidza vēstīt, ka izvēle ir izdarīta un Jaunais vilnis 2015 notikšot Sanktpēterburgā, bet pats Krutojs šādu versiju nosaucis par muļķībām, norādot, ka piemērotāko vietu festivālam viņš ar komandu izvēlēsies līdz Jaunajam gadam.

Lai gan daudzi Latvijas iedzīvotāji paguvuši paust prieku par jauno izpildītāju konkursa aiziešanu no Jūrmalas, pieredze rāda, ka Jaunā viļņa organizatori savus lēmumus mēdz mainīt - ik gadu uzvirmo baumas, ka Jaunais vilnis Dzintaros vairs nenotiks, bet jūlija izskaņā tur atkal pulcējas vecās paaudzes Krievijas šovbiznesa zvaigznes, Latvijas un Krievijas uzņēmēji un citi ietekmīgi vīri.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!